Resultaten 0-meting sport en bewegen

Geplaatst op dinsdag 2 september 2014

Beste ouders/verzorgers,

We zijn al weer voor de derde week aan de gang, hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad. Misschien weet u het nog? Tijdens de laatste rapportgesprekken van vorig schooljaar is er u gevraagd een enquête formulier in te vullen op basis waarvan het activiteiten aanbod samengesteld kan worden voor de School In Verbinding.
Van de 163 kinderen hebben 72 kinderen het formulier ingevuld. De schoolverlaters zijn hier in meegerekend maar hebben geen enquête ingevuld. Wij zijn erg blij met dit hoge aantal en daarvoor hartelijk dank. We hopen in de toekomst op een hoger aantal kinderen/ouders die de formulieren invullen zodat we nog beter kunnen inspelen op de wensen/behoeften van de kinderen.
Hier onder staan in het kort een aantal opmerkelijke conclusies die gehaald kunnen worden uit de ) meting. Wilt u de volledige meting inzien dan kunt u klikken op onderstaande link.

resultaten 0 meting sport en bewegen

     
  • 67 % van de kinderen is in het bezit van een zwemdiploma, 24% is nog bezig met het behalen van het diploma, de overige 9 % heeft geen diploma
  • 38 % van de kinderen is lid van een sportvereniging. Van de kinderen die niet op een sport vereniging zitten zeggen de meesten dat zij niet zo goed weten welke sport ze leuk vinden
  • 26 % van de kinderen maakt gebruik van het scholieren sport aanbod (scholieren sport is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een sport die zij leuk vinden) Ideaal dus voor de kinderen die nog niet weten welke sport zij leuk vinden.
  • 80 % van de kinderen geeft aan graag gebruik te maken van de gratis naschoolse sport en beweeg activiteiten
  • Special Heroes wordt veel gevraagd als naschoolse activiteit, net als zaalvoetbal, dansen en free runnen. (Special Heroes bestaat uit 3 lessen van een sportvereniging in de gym, 3 lessen naschools en daarna 3 lessen bij de vereniging. Dit allemaal met de zelfde trainer en geheel kosteloos)

U zult zien dat we niet naadloos kunnen aansluiten bij de wensen van de kinderen. Daarvoor zijn er niet altijd mogelijkheden. We zijn er van overtuigd dat er met het huidige aanbod voor ieder kind iets tussen zit dat interessant is.
We hopen weer op een sportief en succesvol schooljaar waarin veel kinderen meedoen aan de aangeboden sport en beweeg activiteiten.