Nationaal Schoolontbijt

Geplaatst op dinsdag 28 oktober 2014

Waarom doet de Watergeus mee aan het Nationaal Schoolontbijt? 

We zijn een Gezonde School en het komt regelmatig voor dat onze kinderen in mindere mate of zelfs niet ontbijten voordat ze naar school gaan. Een gezond ontbijt blijft de beste start van de dag. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 november 2014 vindt daarom de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dan gaan op 2.500 basisscholen in het hele land zo’n 500.000 kinderen samen ontbijten. Op 7 november gaan we dat ook op de Watergeus doen. We maken hier een echt ontbijtfeestje van!

Ontbijt broodnodig
De Watergeus doet mee aan Het Nationaal Schoolontbijt om het plezier en belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. En het is natuurlijk is heel gezellig om samen te ontbijten.Een goed ontbijt zorgt voor fittere kinderen en dat komt hun schoolprestaties ten goede.