freerunnen deel 2

Geplaatst op vrijdag 14 november 2014

Vandaag, vrijdag 21 november, deden er net als vorige week weer veel kinderen mee met de naschoolse clinic Free runnen. Een aantal kinderen had zich netjes afgemeld voor vandaag en er kon op tijd worden begonnen door de trainers Dion en Delano. Al snel waren de kinderen in 3 groepen bezig met het oefenen van de achterover salto bij “the Wall”, met de “monkey” en een salto over hindernissen springen en met een “wall flip” een andere hindernis nemen.   Al snel hadden weer veel kinderen het zweet op hun hoofden staan door het drukke oefenen.

nieuws freerunnen 2 side

Een indruk van de naschoolse lessen Freerunnen voor kinderen tot 10 jaar.

Het parkoers was anders ingericht dan vorige week. Er kon nu met meer snelheid en trucs over de hindernissen worden gegaan. Free runnen is geschikt voor ieder kind omdat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Alle manieren van over een hindernis gaan zijn goed. Daarom was het ook mooi te zien dat iedereen ruimte kreeg voor zijn eigen trucs. Op het eind hebben alle kinderen het gehele parkoers kunnen doen met aan het eind de salto achterover. Zie foto onder.

free run salto            free run

Voor veel kinderen was de clinic veel te snel afgelopen. Als school willen we natuurlijk zien dat kinderen blijven bewegen en plezier houden in het bewegen. Daarom zijn er contacten met de gymvereniging GVL. Zij starten op maandag 1 december met free run lessen in de gymzaal van de SGL. De lessen beginnen om 18.00 uur en 19.00 uur en duren een uur. De lessen worden gegeven door Bjorn van de Meer,  een net afgestudeerde gym meester uit Lelystad. Wilt u meer weten over deze free run lessen dan kunt u contact opnemen met meester Edo.