Pietentraining op de Watergeus

Geplaatst op maandag 1 december 2014

Met Sinterklaas in aantocht mochten de kinderen vandaag in de gymzaal hun kunsten laten zien. Na een korte uitleg van de hoofdpiet en met hulp van de assistent hoofdpieten kon er begonnen worden aan het oefenen van de 10 onderdelen. Zo konden de kinderen cadeautjes over het schuine dak brengen, cadeautjes zoeken in het donker, rijden met het paard van Sinterklaas, tegen de zijkant van het huis op klimmen, balanceren op de smalle daken (met of zonder blinddoek), kruipen en sluipen over de pieten hindernisbaan die volgebouwd was met lasers. Voor de kinderen zonder hoogte vrees kon er zelfs bijna naar het dak van de gymzaal worden geklommen.

Ook de spierballen van sommige kinderen werden goed getest bij het omhoog hijsen van de zak van Sinterklaas. Veel kinderen wilden dit graag eens uitproberen.

omhoog in de zak van Sinterklaas

Voor de allerjongste kinderen was er aan het einde van de pietentraining net zoals altijd een moment voor het uitdelen van de dikke duimen. Naast de dikke duimen kregen de Zeesterren en de Zeeschildpadden ook hun eerste sticker voor het Pieten diploma.

Het pieten diploma bestaat uit de onderdelen Pieten training, cadeautjes inpakken, pepernoten bakken, liedjes zingen en cadeautjes verstoppen.

Donderdag 4 december spelen de kinderen uit de overige groepen het grote Watergeus Sinterklaas spel in de gymzaal tijdens de gymlessen.

voor meer foto’s klik hier