Sportdag in de Koploper

Geplaatst op vrijdag 13 februari 2015

Dinsdag 10 februari mochten de Orka’s, de Inktvissen, de Pinguins, de Vliegende Vissen en de Nautilussen zich weer helemaal sportief uitleven in Sportcentrum de Koploper. Ook dit jaar was er een breed aanbod waaruit de kinderen konden kiezen. Net als vorige jaren waren sportklimmen, squash en de survival baan weer het meest populair.

Om 12.30 uur stonden de kinderen klaar voor de deur. Na een centrale start in de grote hal mochten de kinderen om 12.45 uur beginnen met hun eerste sport van de dag.

In de grote hal hadden de mensen van het Sportbedrijf een opblaasbare survival baan neergezet waar kinderen onder het straffe regime van juf Mariska hun snelheid mochten tonen in estafette wedstrijdjes. Veel rode gezichten en brede glimlachen waren het gevolg. Naast de survival baan mocht meester Jeroen de voetbal wedstrijden fluiten. Als een echte Bjorn Kuipers had meester Jeroen alles onder controle. Omdat de voetbal boarding ook opblaasbaar was kon er lang doorgespeeld worden zonder dat de bal uit ging.

Iets verderop stond een basketbal veld waar juf Sabine de leiding had over de fanatieke veel scorende kinderen. Voorin de hal mochten de kinderen meedoen aan het onderdeel slackline. Wat dat is kunt u zien in deze korte video. Klik op de link hiernaast. https://www.youtube.com/watch?v=KRIn0DaH3Hk

Naast het slackline onderdeel stonden nog veel circus onderdelen zoals lopen op grote ronde ballen en jongleren met balletjes, knotsen en ringen. Verder kon er met diabolo’s worden geoefend en waren er jongleerdoekjes, devilsticks en blokken om trucs mee te oefenen. Raies kon met Luciano op de grote ballen lopen en overgooien met de jongleerballen.

De onderdelen in de grote hal duurden allemaal een kwartier lang waarna er gewisseld werd. De kinderen die ingedeeld waren bij judo, squash en klimmen mochten 45 minuten doen over hun onderdeel.

Bij het klimmen was regelmatig de bel boven bij het plafond te horen. Juf Carien en juf Ria mochten met de kliminstructeur, Shanna Brizic, het zekeren begeleiden. Emir klom als een professionele klimmer zonder angst 2 maal naar het hoogste punt. Er werd vlot gewisseld en veel kinderen wisten precies de volgorde van hun onderdelen dankzij de spiekbriefjes in hun zak of zoals Sharon, in hun schoen.

Meester Aart had het rustig met het plakken van 1 pleister. De 2 judo meesters Ronald en Stefan hadden met 2 groepen van 18 kinderen lekker wat te doen. Squash instructeur Jorgos van het Sportbedrijf had veel complimenten over voor de kinderen, hij had zelfs rally’s kunnen spelen tegen Giovanni Parto.

Jongens en meiden, jullie mogen terugkijken op een geslaagde sportdag met veel plezier en goede prestaties. Knap gedaan.