Schoolvoetbal 2015

Geplaatst op donderdag 5 maart 2015

Eind maart begint het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi. Inmiddels hebben zich zoveel kinderen opgegeven dat we als Watergeus mee doen met 2 jongens teams en 1 meisjes team. De teams worden gecoacht door meester Dennis, meester Jeroen en meester Edo.sv Batavia

Het toernooi wordt gespeeld op het sportpark van SV Batavia. Voor de route klik op onderstaande link.

http://www.batavia90.nl/?page_id=24

De meisjes spelen op donderdag 2 april om 18.00 uur en donderdag 9 april om 18.30 uur. Beide dagen worden er twee wedstrijden gespeeld. Na het spelen van deze wedstrijden komt er een einduitslag uit. Na het bekend worden van de einduitslag wordt er een tweede ronde gespeeld. Wanneer die tweede rond wordt gespeeld is afhankelijk van de einduitslag.

De jongens beginnen hun eerste wedstrijden op woensdag 1 april om 15.00 uur. Woensdag 8 april volgen de overige poule wedstrijden die ook om 15.00 uur beginnen. Zo kan iedereen nog eerst rustig een broodje eten voordat er aan het toernooi wordt begonnen.

Ook voor de jongens geldt dat er na het spelen van de poule wedstrijden nog een tweede ronde volgt. De datum van spelen is afhankelijk van de uitslag in de poule.

Zowel de meisjes als de jongens spelen 7:7. Het voordeel daar van is dat er meer gescoord wordt, de kinderen komen meer aan de bal en hebben meer succes ervaring. Een ander voordeel is dat er niet aan buitenspel wordt gedaan.

Net als in voorgaande jaren wordt er vooral de nadruk gelegd op het spelen met plezier. Daarom is de fair play overeenkomst zo belangrijk. De kinderen die mee spelen ondertekenen het fair play contract door hun naam hier op te zetten.

Fairplay contract voetbal

Om het toernooi zo goed mogelijk te laten verlopen wordt er een beroep gedaan op allerlei vrijwilligers die hun uiterste best doen. Toch gaat er wel eens iets fout. Mocht er iets niet duidelijk zijn dan kunt u altijd een van de coaches benaderen. Voor de kinderen is het vooral fijn dat er veel aanmoedigingen vanaf de zijlijn komen. Het voetbal is soms al moeilijk genoeg.

Eerst volgen vanaf komende vrijdag de trainingen.

We gaan er weer een gezellig, succesvol en sportief toernooi van maken.

de sportcommissie