Schoolvoetbal

Geplaatst op vrijdag 3 april 2015

Laatste poule wedstrijden van de jongens. 

woensdag 8 april mochten de jongens aantreden voor de laatste poule wedstrijden. Met precies genoeg spelers voor team 1 en een verlate speler voor team 2 werd er fris begonnen. Een lekker zonnetje, veel spelers die er zin in hadden en een fanatieke meester Dennis. Dirk vroeg zich af waar de echte coach was want meester Edo viel even in voor meester Jeroen.

Klik hier voor het fotoalbum

Team 1 en 2 verloren beiden hun eerste wedstrijd. Na de heftige teleurstelling kon team 2 toch verder met de tweede wedstrijd. Het was erg spannend. 1-0 voor, 2-0 voor> toch kwam de tegenstander terug tot 2-2. Toch weer 3-2 voor en in de laatste minuten was team 2 even in de war vanwege het harde fluitje van de scheidsrechter van het andere veld. De tegenstander maakte gebruik van de verwarring en schoot de 3-3 binnen. Toch een erg knappe prestatie van de mannen. Veel mooie doelpunten van Matin, knappe combinaties van Anouar en Emir. Goed verdedigingswerk van Quincy, Delano en Nick. Aqiel stond goed te keepen en maakte een paar knappe reddingen.

Team 1 had het zwaar en moest tegen te sterke tegenstanders. Toch kregen ze wel kansen. Sammy en Giovanni renden veel en konden een paar keer goed op doel schieten. Dirk probeerde knap een-tweetjes te maken die vaak goed lukten. Goed opgelet bij de training Dirk. Michel mocht voorin de spits samen met Sammy en Dylan. Dylan had goed overzicht en wist waar de bal heen gepasst moest worden. Antonio hield zijn doel goed schoon en met een paar knappe uittrappen kon team 1 gevaarlijk worden. Michel weerde zich goed en hield een paar keer de bal goed tegen. Ook het over passen lukte soms al. Bij de tweede wedstrijd was de energie op, deze wedstrijd werd dan ook verloren met wat grotere cijfers. Het mooiste moment van de dag van team 1 was de vrije trap van Sammy, zijn bal ging hard en strak de kruising in bij de tegenstander.

Nu is het wachten op de einduitslag en de datum waarop de volgende ronde plaatsvindt.

 

 

Schoolvoetbal Watergeus van start met de jongens

Woensdag 1 april, nee het is geen grap. De 2 jongens teams mochten vandaag hun eerste wedstrijden spelen. Met een zieke Ronaldo, een verlate Michel en een afwezige Luciano kon er toch gestart worden met een compleet team.

Watergeus 1 mocht als eerste van start tegen het Spectrum.

De jongens speelden goed over en waren iets sterker. Raies begon als een gek te jagen op de bal. Giovanni was veel aan de bal. Al snel was daar de eerste kans voor Davany die op de keeper kon schieten na een pass van Giovanni. Helaas hield de keeper deze tegen. Na mooi afpakken van de bal door Dirk kon Davany na een voorzet van de rechterkant een schot op doel lossen. Weer lag de keeper in de weg. Kort daarna viel toch de 0-1 voor het Spectrum. Sammy was daarna dicht bij een doelpunt en kwam net een voetje te kort om de bal in het doel te tikken. Dylan had goed in de gaten waar elke keer het gevaar vandaan kwam. Veel aanvallen kon hij tegen houden door op de goede plek te staan. Antonio stond als een professionele keeper in het doel en kwam een paar keer goed uit zijn doel voor het echt gevaarlijk kon worden. Een snelle lange bal zorgde weer voor een kans aan onze kant. Giovanni schoot de bal van rechts net voor het doel langs.   Eindstand 0 – 1. De tweede wedstrijd direct er achter aan gespeeld. Deze werd verloren met 0 – 3 tegen het sterkere team van de Mozaïek.

Watergeus 2 mocht een half uurtje later starten tegen de Brink.

Aqiel mocht zich meten met zijn neef die nog een kop groter leek dan hemzelf. Al snel kwamen de jongens op voorsprong door een goal van de fanatieke Matin. Snel daarna volgde een goal van Anouar die net als Matin overal op het veld was te vinden. 2 – 0 nog voor de wedstrijd halverwege was. Lorenzo moest er nog wel aan te pas komen met 2 goede reddingen op harde afstand schoten. De tweede helft begon niet goed, Aqiel kwam er in voor Anouar en er werd wat te makkelijk gedacht over het voetballen. Vrij vlot was daar de 2 – 1 en niet veel later de 2 – 2. Het eerste schot werd nog mooi door Lorenzo tegengehouden maar daarna lag toch echt de bal voor de tweede keer in ons doel. Nick stond vaak goed de bal tegen te houden en kon zelfs een paar keer mooie een-tweetjes maken met Matin. Delano zijn snelheid was nodig om sommige aanvallen tegen te houden. Quincy had de mooiste redding van de veldspelers door aan het eind van de wedstrijd de bal voor de voeten van een aanvaller weg te passen naar zijn medespelers en zo een goal te voorkomen. De jongens waren weer wakker. Anouar maakte na een mooie solo de 3 – 2 en kort daarna mocht Matin uit een vrije trap met een mooi geplaatst schot de 4 – 2 scoren. Dat was ook direct de eindstand. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de Warande. De Warande was sterker en Emir, Nick en Delano moesten hard aan het werk om ballen af te pakken. Toch werd de wedstrijd, ondanks de mooiste keepersredding van de dag door Lorenzo, verloren met 0 – 2

Woensdag 8 april mogen we weer. Morgen eerst kijken hoe de meiden het gaan doen.

 Meiden ook begonnen aan het toernooi.

Met 4 meiden werd er begonnen aan de eerste wedstrijd van hun toernooi. Nina, Chahida, Cherona en even later ook Wendy waren op tijd aanwezig. Alleen nog wachten op Aleyna en Chelsea. Aleyna kon het niet zo goed vinden maar was voor de tweede wedstrijd toch aanwezig. Dat was maar goed ook want de eerste wedstrijd werd verloren van een sterker Helmstok. De coach van de tegenstander was zo sportief om ook met 4 meiden te starten ipv 7 dus we hadden nog kans. Wendy pakte een paar goede ballen af en was niet bang om de strijd aan te gaan. Na een valpartij mocht Cherona op doel en kon ze haar talenten laten zien. Chahida probeerde met een paar goede dribbels dichtbij het doel te komen. Echt gevaarlijk konden de meiden niet worden. Ook Nina moest in de verdediging en het was vooral tegenhouden. Omdat de tegenstander doorlopend kon wisselen was het een uitputting slag voor de meiden. De eindstand, 0 – 4. Goed gespeeld met veel inzet en mooie reddingen van de keepster.

Tijdens de tweede wedstrijd was Aleyna aanwezig en het was direct gevaarlijk. Tegen de Toermalijn werd begonnen met 5:5 maar al snel was het 5:6 en dat was toch iets te veel voor onze meiden. We kwamen gevaarlijk bij het doel van de tegenstander maar konden helaas de bal er niet in schieten. Aleyna probeerde het af en toe met een afstand schot maar dat kon makkelijk door de keepster van de tegenstander worden tegengehouden. Eindstand 0 – 3.

Volgende week spelen we nog 2 wedstrijden op donderdag 9 april