Koningsdag 2015, wat een energie!

Geplaatst op zondag 26 april 2015

Met een lekker zonnetje en veel enthousiasme werd er in de midden ruimte afgetrapt met het thema van Koningsdag 2015, ENERGIE!!!  In elke groep knalde het oranje er af. De Salamanders waren echt het toppunt met alleen maar oranje kinderen. Iedereen had er geweldig veel zin in en sommige kinderen waren zelfs een beetje zenuwachtig.

WP_20150424_13_19_07_Pro

voor alle afbeeldingen, klik hier!

We konden rekenen op veel ouder hulp, waarvoor natuurlijk hartelijk dank. Het is heel fijn zoveel ouders te hebben die willen mee helpen op deze feestdag. Om half een werd er begonnen met het klaarzetten van de spelonderdelen. 13.30 uur mochten de kinderen beginnen met de onderdelen. Het thema wat de Watergeus aan Koningsdag 2015 had vastgeplakt was Oud en Nieuw Hollandse spelen. Daarom konden kinderen op het plein klassiek koekhappen, spijkerpoepen, touwtrekken, sjoelen en spijker slaan. Ook de nieuwere spelen zoals het supersoaker spel en het nerf schieten waren erg in trek. In de kleine gymzaal werd het spijkerbroek hang record gevestigd met twee en halve minuut door Giovanni Parto.

Zoveel spelen en sporten zorgt er natuurlijk voor dat je energie af en toe aangevuld moet worden. Dankzij onze pannenkoeken team in de keuken kwam dat helemaal goed. Het ging zo hard met de pannenkoeken dat er ondertussen nog nieuwe pakken moesten worden gehaald.

Een van de moeilijkere onderdelen van de dag was het spelletje Wie Ben Ik?

De kinderen mochten een foto uit de kinder-jaren van de juffen en de meester op hun voorhoofd houden. Zij moesten door vragen te stellen er achter komen wie van de juffen en meesters zij op hun voorhoofd hadden. Een meester raden was niet moeilijk, maar er achter komen welke juf je op je voorhoofd hebt was toch wat moeilijker.

In het lokaal van juf Sabine mocht Emir zich de winnaar noemen van een ronde stoelendans. Dat leverde net als het druif happen en koekhappen veel komische momenten op. In de midden ruimte konden de kinderen raden hoeveel ping pong ballen er in de vaas zaten. Uit de lijst van 60 kinderen die mee deden zijn er twee kinderen geweest die het juiste aantal hadden geraden. Dinsdag zullen de winnaars verrast worden met een klein prijsje.

Veel kinderen konden alvast een voorproefje nemen op de nieuwe wave boarden die klaarliggen voor gebruik als het nieuwe schoolplein officieel geopend gaat worden. En ohhhhhh, wat rijden de waveboards lekker. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

Om kwart voor drie kwam er een eind aan deze succesvolle en gezellige Koningsdag. Wij als Watergeus bedanken de ouders voor hun hulp en hopen volgend jaar weer een beroep te kunnen doen op net zoveel ouders. Veel plezier alvast met de echte Koningsdag maandag.