geslaagd schoolkamp op vakantie park Eigenwijze

Geplaatst op zaterdag 23 mei 2015

Dag 1.

Met een goed humeur en veel energie stapten de kinderen van de Pinguins, de Nautilussen en de Vliegende Vissen in de bus op weg naar hun schoolkamp in Bant. Juf Corine had het fantastische mooie vakantiepark Eigenwijze vastgelegd.

Om negen uur in de ochtend kwam de super taxi voorrijden. Meester Aart, Juf Carien en meester Edo reden mee als bezemwagen. Het weer was goed en de zon scheen al lekker.

Na een rit van 35-40 minuten kwamen we aan op het vakantie park. Als eerste mochten we de bagage uit de bus laden en neerzetten op het erf van de boerderij. Omdat het zulk mooi weer was kregen we nog een lift van de bus chauffeur want…………………….., ja hoor, we gingen naar het nieuw aangelegde recreatie gebied de Wellerwaard dichtbij Bant.

schoolkamp WellerwaardDaar aangekomen mochten de kinderen lekker spelen met de zes persoonsschommel, de water toestellen en natuurlijk alle dingen die je op het strand kan doen zoals zwemmen in het frisse water. Alleen voor echte stoere jongens en meiden zoals Cherona, Michel en Aqiel. Nog meer kinderen vonden het later toch nog tijd voor een badje.

Ook was er tijd voor meerdere potjes Braziliaans strandvoetbal met veel trucjes van Emir en Sammy. Vooral de keepersreddingen van Sammy waren spectaculair.

Na een uurtje of drie werd er ondanks het stralende weer besloten terug te keren naar  het vakantie park. Ook hier kwamen de echte doorzetters boven drijven. Veel kinderen van juf Sabine wilden wel terug lopen naar het vakantie park. Roy en Sharon hadden daar ook geen probleem mee en wandelden lekker mee. Meester Aart, juf Corine en Carien en meester Edo brachten ondertussen de kinderen heen en weer zodat er niet zo veel gelopen hoefde te worden.

Op het vakantie park kon dan eindelijk begonnen worden met het inrichten van de blokhutten en de grote groep hut van de meiden. Luchtbedje opblazen, matje uit leggen en slaapzak er boven op. Veel kinderen konden dat prima zelf regelen. Na het inrichten van de slaap plekken mocht er vrij worden gespeeld.

De kano’s en de skelters waren veruit het meest populair. Lekker dobberen op de vijver terwijl je in de rietrand kikkertjes kan zoeken, hard racen op de skelters, een partijtje tennis of voetbal op het grote veld of gewoon even lekker hangen bij je hut of op de speeltoestellen die verspreid stonden over het gehele terrein.

IMG_1704Met een hapje en een drankje konden we in de middag beginnen aan het eerste spel Spons Water Vuur dat twee keer gewonnen werd door de rode groep van Juf Mariska. Na die twee keer spelen was het tijd voor het avond eten. Onze chef kok juf Carien en meester Aart als assistent kok hadden macaroni op de menukaart gezet met een overheerlijke vla flip als toetje. Veel kinderen aten netjes hun bord leeg ook al was het niet wat ze gewend waren. Gelukkig voor de juffen en meesters waren er vaatwassers dus de afwas was vrij snel weg gewerkt. In de avond volgden nog twee spelen, het douane spel en het dieren geluiden spel. Voor beide spelen waren veel juffen en meesters afgereisd naar de kamp locatie. Meester Dennis en juf Ria waren het moeilijkst te vinden als papegaai en kip. Zoals op elk echt schoolkamp ontbrak het kampvuur ook niet. Speciaal ingevlogen was Jasper de gitaar virtuoos. Meester Dennis kon als echte nachtegaal alle liedjes meezingen.

De kinderen mochten bij juf Sabine een marshmallow halen en deze boven het lekker warme kampvuur roosteren. Met behulp van wat lange stokken aan de saté prikker met de marshmallows kon dat zonder al te hete armen en benen te krijgen.

Veel kinderen wilden al wel graag naar bed na zo’n lange en vermoeiende dag.

Dag 2.

De tweede dag was vooral lekker uitslapen voor sommigen. Natuurlijk stapten er al veel kinderen lekker op tijd uit hun bedje om weer te gaan kanoën, skelteren enz. Lekker ontbijtenlunch pakketje klaarmaken en de hut opruimen was het eerste wat moest gebeuren. Elf uur moest iedereen klaar zijn. Na elf uur was er weer tijd om vrij te spelen.

Meester Jeroen had een nieuw spel uit zijn mouw geschud dat Leeuwen en Jagers heette. Een mooie combinatie van verstoppen en getikt worden. Er werden 4 rondes gespeeld en na ronde 1 was al te zien dat kinderen betere verstop plekken hadden gevonden. Met juf Corine als een van de jagers werd de vierde ronde afgesloten. Het zonnetje was al weer lekker aan het schijnen dus de kano’s waren weer populair in het vrije speel uurtje.

Inmiddels liep het tegen half twee, tijd om te verzamelen dus want de super taxi zou ons om 14.00 uur weer terug brengen naar Lelystad. Om stipt twee uur kwam de bus. De bagage kon vrij snel worden ingeladen en soepel konden de kinderen de bus in. In Lelystad was er even paniek omdat sommigen dachten dat de bagage kwijt was maar dat bleek onterecht. Het zal de vermoeidheid zijn geweest.

Al met al kan er terug gekeken worden op een geslaagd schoolkamp voor de kinderen en de juffen en meesters. Speciaal een dank je wel aan alle juffen en meesters en Jasper die op donderdag avond voor een extra gezellige sfeer zorgden.

Klik hier om alle foto’s van het kamp te bekijken.