survival 2015, beter wordt het niet!!!!

Geplaatst op zaterdag 6 juni 2015

Met een stralende zon en een goedgehumeurde meester Jeroen mocht meester Edo donderdag ochtend 4 juni het bos in om de route uit te zetten voor de survival sportdag van de bovenbouw. De kinderen vertrokken om 09.00 uur op de fiets van school. Het fietsen ging redelijk tot goed, sommige kinderen weten niet dat ze voor hun moeten kijken om zonder ongelukken aan te komen. Nog een beetje oefenen dus.
Vanuit Edu4 was er hulp van 6 leerlingen met hun begeleider. De jongens hadden maandag bij de spelletjes sportdag al laten zien goed te kunnen begeleiden dus hun hulp was welkom. Door het afwezig zijn van een aantal kinderen kwam het aantal groepen uit op 11.
De route was zo uitgezet dat de kinderen alle hindernissen konden nemen en alleen maar de rode lintjes hoefden te volgen. Sommige groepen waren af en toe de weg kwijt maar dat is niet erg in het Belevenissen bos. Er staat zo veel dat je vanzelf weer op de goede weg zit.
De rebus bleek toch iets te moeilijk en in het nieuwe deel zaten pittige hindernissen.
Ook dit jaar was het weer mooi om te zien dat kinderen boven zich zelf uit stijgen en ondanks de angst voor bepaalde hindernissen toch proberen er over heen te komen. Met een beetje hulp lukt dat bijna altijd.
Om kwart voor tien werd er begonnen nadat meester Edo de groepen en de begeleiders bekend had gemaakt. Juf Eveline mocht invallen voor juf Sabine en juf Annet was als dag fotograaf weer erg actief. De groepen werden voornamelijk door meester Jeroen naar de startplek gebracht. De hindernisbaan viel uit, volgend jaar toch iets eerder starten met het klaarzetten van de route!
Tot kwart voor twaalf mochten de kinderen aan de gang en daarna moest er weer verzameld worden. Een broodje en wat drinken en de kinderen konden er weer tegen aan. de Edu4 leerlingen en juf Laura werden afgelost door de juffen Carla, Mariska en Annet. De moeders van Nevine en Jerom hielpen met de catering en vonden het geen straf om in het zonnetje te zitten.De zon brandde al lekker en met wat smurfen crème waren de witte melkflessen van sommige kinderen weer beschermd tegen de zon.
13.00 uur moest er weer verzameld worden en mochten de kinderen lekker het water in plonsen. Daar werd natuurlijk de hele dag al op gewacht. Emir had het wat verkeerd begrepen en dacht dat je direct het water in moest. Ook Raies en Dylan hadden vrij snel een nat pak.
Sommige groepen waren zo snel dat alle hindernissen genomen waren. Giovanni Parto mocht daarom nog het bonus onderdeel doen; de apenhang over 20 meter. Dit zware onderdeel werd uiteindelijk goed afgelegd door Giovanni.
De sfeer in de groepen was goed en er werd hard gewerkt. Ook de kinderen die wat minder durfden hielden het goed vol. De beloning was natuurlijk lekker, een frisse duik in het lekkere koele water. Sommige kinderen werden zo enthousiast dat ze vergaten op zich zelf te letten. Sammy moest helaas met een zere arm naar de dokter. Hij bleek later de arm te hebben gebroken. Samen met 2 kinderen met schaafplekken een minpuntje op een voor de rest zo mooie dag.
Om iets voor tweeën kwam de baas, meester Aart, in actie en moesten de kinderen zich om – en aankleden en zich zo klaarmaken voor de terug reis naar school.
Meester Jeroen en meester Edo hadden ondertussen de opdracht kaarten al weer verzameld en de rood witte lintjes van de bomen verwijderd.
Zo kon er op tijd worden aangevangen met de terug reis. Na een korte evaluatie door meester Jeroen en meester Edo was er maar 1 conclusie. Volgend jaar weer zulk mooi weer.
Een vijftal kinderen had nog extra geluk. Brandon, Jerom, Nick, Dirk en Wendy mochten nog wat langer blijven en in het water plonsen.

Met hulp van de ouders en leerlingen van Edu4 hebben we een geweldige survival sportdag gehad.
Foto’s van de dag zullen later volgen.