De Watergeus scoort er op los.

Geplaatst op woensdag 10 juni 2015

Schoolkorfbal 2015

Met drie trainingen achter de rug konden we vandaag beginnen aan de vijf poule wedstrijden voor het schoolkorfbal toernooi.

Ook nu werkte het weer goed mee en stonden de kinderen op tijd klaar om te beginnen, netjes hoor! Er was veel publiek meegekomen om aan te moedigen. Meester Dennis ving de kinderen op want meester Edo was wat later. Bedankt meester Dennis.
Om 13.15 uur werd er begonnen aan de eerste wedstrijd tegen de Albatros. Tapsagar, Ammar, Jasmijn en Esmee mochten beginnen en scoorden er al snel op los. Het werd 1-0, 2-0, 3-0, allemaal gescoord door Tapsagar en dankzij het goede overspelen van Ammar en Esmee. Jasmijn kreeg niet zoveel de bal maar had bijna alleen maar goede passes. Kort na het wisselen van helft mocht Damian spelen ipv Tapsagar. Binnen korte tijd werd de voorsprong omgedraaid in een achterstand want het stond zomaar 3-4. Net na het vierde tegendoelpunt werd er afgefloten. Verloren dus……….dachten we.
Meester Edo moest even naar de wedstrijd tafel komen en daar werd uitgelegd dat er een doelpunt onterecht was afgekeurd van de Watergeus. Eindstand dus 4-4, gelijkgespeeld dus. Knappe prestatie dus van onze sportievelingen.
In de tweede wedstrijd tegen de Regenboog mochten Khalid, Jason, Nadina en Damian beginnen. Khalid? Ja, Khalid. Hij kwam wat later opdagen en wilde zo graag spelen. Hij ging helemaal los en scoorde in een hoog tempo 3 keer achter elkaar. 3-0 voor dus. Toen was het de beurt aan de Regenboog. Zij scoorden de 3-2. De eindstand was 6-5 dankzij een goal in de laatste minuut van Tapsagar. Het samenspel was erg goed in deze wedstrijd. Ammar begon ook wat beter te spelen en vooral Nadina bleef heen en weer rennen. Een mooie overwinning dus met veel doelpunten.
In de derde wedstrijd konden we de eerste helft het ene viertal laten spelen en in de tweede helft het andere viertal. De Tjalk was echter veel te sterk voor ons. Al snel stonden we 5-0 achter. Jason was wel veel aan de bal alleen het over passen lukte deze wedstrijd niet erg. Een paar afstand schoten misten net de korf, we hadden geen geluk dit keer. Ammar begon goed te passen van boven zijn hoofd. Toch konden we geen doelpunt scoren tegen het goed spelende Tjalk team.
In de vierde wedstrijd moesten we tegen de Al Ihsaan. Al snel kwamen we 0-2 achter. Damian en Khalid stonden goed te verdedigen en Nadina was lekker aan het passen. Dankzij het goed volhouden konden we na een mooie inhaal race toch gelijk spelen met 2-2.
In de laatste wedstrijd mochten Tapsagar, Esmee, Jasmijn en Ammar beginnen. We kwamen nog op voorsprong maar in de tweede helft hadden we wat pech. Khalid gooide de bal heel mooi in de korf. Jammer genoeg was het onze eigen korf. We konden niet meer herstellen van dit moment en al snel liep de score op naar 1-6.
Met 5 punten uit 5 wedstrijden konden we niet meespelen in de volgende ronde. Na het uitdelen van de vaantjes en cadeautjes gingen we nog even op de foto. Met het lekkere weer, het enthousiaste publiek en de goed spelende kinderen is dit schoolkorfbal toernooi succesvol te noemen. Het is de eerste keer dat we meedoen in deze leeftijdscategorie. Op naar volgend jaar.
Bedankt Tapsagar, Jasmijn, Esmee, Ammar, Damian, Khalid, Jason en Nadina. Jullie waren geweldig!!!