SBO de Watergeus is gestart met schoolplein spelen.

Geplaatst op zondag 1 november 2015

Maandag 26 oktober is de middenbouw gestart met het in gebruik nemen van het schoolplein materiaal.
De groepen gebruiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om de beurten verschillende pakketten.
De bovenbouw is donderdag 29 oktober gestart.

We hebben 4 pakketten;
1) 16 Waveboarden
2) 16 springtouwen klein en 4 springtouwen groot
3) ballenpakket met hesjes voor spelen met de bal (denk aan voetbal, handbal)
4) 16 diabolo’s in diverse maten

Het schoolplein materiaal hebben wij kunnen aanschaffen dankzij een grote bijdrage van de MR. Samen met de coatings van de Johan Cruijff Foundation en de bijbehorende 14 regels voor spelen op het plein willen we graag kinderen samen laten spelen en meer in beweging laten komen. Samen spelen is voor onze kinderen niet altijd vanzelfsprekend. Verantwoordelijk zijn voor de materialen is belangrijk als we lang gebruik willen maken van de materialen.

De werkgroep schoolplein heeft bedacht te gaan werken met een uitleen systeem. We willen hiermee stimuleren dat de kinderen zorg dragen voor het materiaal wat zij gebruiken. Nu maken we gebruik van een uitleen lijst en op termijn zullen kinderen een leenpasje krijgen.

Het volgende project wat in ontwikkeling is wat betreft het schoolplein, is het ontwerpen en inrichten van een klim en klautertuin. Contacten met boswachters en speeltoestel deskundigen zijn gelegd en het is bijna zover om praktisch aan de gang te gaan. Boomstammen om op te klimmen liggen al klaar in het bos. Wij zoeken ouders/verzorgers die in de vakanties een dag mee kunnen helpen met werkzaamheden als stoeptegels verwijderen, graven, houtsnippers vervoeren en speeltoestellen monteren.

Mocht u in de gelegenheid zijn om een handje te helpen dan zouden wij dat heel fijn vinden. Er blijft naast het lesgeven vaak weinig tijd over voor werkzaamheden als deze en zonder ouders/verzorgers krijgen wij het niet voor elkaar.
Aanmelden kan via de website maar ook bij meester Edo.

Wij houden u op de hoogte, kijk dus regelmatig op de website.

werkgroep schoolplein

waveboarden

waveboarden

IMG_2101[1]