Klimwand in de grote gymzaal klaar voor gebruik

Geplaatst op maandag 9 november 2015

SBO de Watergeus heeft na lang wachten de mogelijkheid gekregen om te gaan sportklimmen in de gymzaal. Sinds begin schooljaar 2015-2016 hangt in de gymzaal een nieuwe klimmuur. De kinderen konden eerder al oefenen op een nieuwe boulder route. Boulderen is niets anders dan horizontaal klimmen van punt A naar punt B zonder dat er gevaar optreed om van grote hoogte te vallen. Bij boulderen zitten kinderen niet vast aan een touw, bij sportklimmen op een klimmuur wel.
Bij sportklimmen kunnen de kinderen veilig zo hoog klimmen als ze willen. De klimwand heeft 4 klimroutes en heeft een paar obstakels waar langs heen of overheen geklommen kan worden.
De klim materialen zijn afgestemd op de kinderen in de leeftijd van 10 jaar en ouder.

Voordat er met klimmen kan worden begonnen is het nodig om te wennen aan het gebruik van het materiaal en aan de regels en afspraken die bij klimmen horen. Hoe trek je een klimgordel aan en uit, hoe kun je iemand veilig omhoog laten klimmen en veilig omlaag laten gaan, welke afspraken zijn belangrijk? Donderdag 5 november heeft de bovenbouw in de gymles al even kennis kunnen maken met het aan en uit trekken van klim gordels.
klimgordel

We zullen de komende periode in de gymles vaker aan de gang gaan met klim onderdelen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat kinderen elkaar op een veilige manier omhoog en omlaag kunnen begeleiden, dat ze leren klimmen en dat ze ervaren dat klimmen leuk is om te doen ook al durf je niet zo hoog. Dit gebeurd altijd onder begeleiding van meester Edo.

Voor de kinderen is het fijn schoenen aan te hebben zodat zij zonder pijn lekker kunnen staan op de klimgrepen. Meester Edo zal van tevoren aangeven wanneer er met de kinderen zal gaan worden geklommen op de klimmuur. Op deze manier kun u er voor zorgen dat uw kind geschikte schoenen mee kan nemen voor het klimmen.

klimtouw