Onderzoek moet helpen bij het vinden van een plek in de sportvereniging

Geplaatst op vrijdag 27 november 2015

Onbeperkt in beweging in Flevoland
Onbeperkt in beweging in Flevoland is een onderzoek naar het beweeggedrag en sportwensen van mensen met een beperking (gedrag, psychisch, verstandelijk en/of lichamelijk) Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Sportservice Flevoland.
sportservice
Waarom dit onderzoek?
Onze kinderen kunnen regelmatig geen passende plek vinden bij de sportvereniging. Vaak vinden kinderen de sport leuk maar lukt het niet om lid te worden of om lid te blijven van de vereniging. Dit kan zijn omdat het te veel geld kost. Het kan zijn dat er geen vervoer is van en naar de sportclub. Het kan ook zijn dat het tempo te hoog is voor onze kinderen. Om welke reden dan ook, er is maatwerk nodig.
Om een plekje te vinden voor onze kinderen organiseren we na schooltijd veel sport activiteiten. Vaak zit er een vervolg aan vast in de sportvereniging. De meeste verenigingen hebben moeite om hun vereniging af te stemmen op de behoefte van onze kinderen.

Het onderzoek verzameld informatie. De verzamelde informatie wordt gebruikt om in Lelystad het sport en bewegen voor mensen met een beperking te verbeteren. De beperking van onze kinderen is dat zij een leerachterstand hebben.
Verenigingen kunnen hulp krijgen om beter om te gaan met de speciale doelgroepen. Het is de wens van school om voor ieder kind een geschikte plek te vinden waar hij of zij lekker kan sporten.
Vindt u het belangrijk dat uw kind zich lekker voelt en dat sport daarbij kan helpen dan vragen wij u de vragenlijst in te vullen.
vragenlijst