Sinterklaas mist zijn paard

Geplaatst op vrijdag 4 december 2015

Sinterklaas zit al een aantal weken in de hoofden van de kinderen. Vandaag is het dan zover.
Met een echte vrachtwagen om kapotte auto’s te vervoeren kwam Sinterklaas over het fietspad aangereden. Met de nodige liedjes kon het wachten op Sinterklaas worden volgehouden. Het was spitsuur en Sinterklaas moest allemaal omleidingen volgen voor hij bij de Watergeus kon komen. Gelukkig wist de chauffeur goed de weg. De Zeesterren en de Zeeschildpadden konden Sinterklaas en zijn zwarte pieten als eerste aan zien komen.
De vracht auto kon nog maar net door het hek en reed door tot vlakbij de kinderen die allemaal netjes achter het lint stonden te wachten.
Meester Erik heette de oude baas welkom en de Pieten haalden weer allemaal streken uit. Matin zat opeens in de bak voor gevonden voorwerpen en Dylan en Emir werden bijna schor van het schreeuwen om de pepernoten.
Veel kinderen hadden zich extra uitgesloofd en waren verkleed. Sommigen waren zelfs nauwelijks te herkennen. Rinus zag er uit als een chille Piet en Shirley had ook veel moeite gedaan om er als een echte piet uit te zien.
De manager van Sinterklaas, juf Joke, had het druk deze ochtend. Omdat we iets uitliepen vanwege alle omleidingen verschoof het schema van het bezoek in de klas ook iets. Dat mocht de pret niet drukken.
Veel hulpmoeders waren aanwezig om de groepen te voorzien van wat lekker eten en drinken. Sinterklaas vindt het zichtbaar fijn dat er zoveel ouders/begeleiders mee werken aan zijn verjaardag.

Het is elk jaar weer fijn om op de Watergeus te zijn is een uitspraak van de Goedheiligman.
In de middenruimte mocht het feest beginnen met een optredens van de alle kinderen. Zo was er een zelf bedacht toneelstuk uit de bovenbouw, een liedje van Pinguïns Nevine, Kristina, Eva en Latoya. Er werd een liedje gezongen door de Zeesterren en de Zeeschildpadden en een liedje van de middenbouw. Af en toe viel de WIFI weg maar het was goed te merken dat veel kinderen gewoon door konden zingen en dus goed geoefend hadden. Met een surprise act van de Pieten was het feest in de middenruimte bijna afgelopen. Met nog een dankwoord van Sinterklaas konden de kinderen daarna in de eigen groep beginnen aan het feest met suprises, spelletjes, uitpakken van cadeautjes en nog meer gezelligs.

Voor alle foto’s klik hier.