naschools klimmen heeft grote belangstelling

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2016

Donderdag 11, 18 en 25 februari was er voor de bovenbouw naschools klimmen op de klimwand in de grote gymzaal. Maar liefst 26 kinderen hadden zich aangemeld voor deze activiteit. Daar waren wij erg blij mee.
Omdat deze aantallen niet waren verwacht hebben we de eerste les gezamenlijk gedaan. De tweede en de derde les is de groep gesplitst en kon iedereen aan de beurt komen bij de verschillende activiteiten. Naast zelf klimmen op de klimwand mochten de kinderen ook oefenen met het maken van een acht knoop, zelfstandig een klimbroek aan en uit trekken en het leren zekeren van andere kinderen. Zekeren betekend dat iemand het klimtouw vasthoudt waaraan de klimmer vastzit. Zekeren doen wij op school met een klimacht.
Wanneer kinderen laten zien dat zij in een oefensituatie veilig kunnen zekeren mogen ze onder begeleiding van meester Edo in de gymles meehelpen met het zekeren van de jongere kinderen.
Naast meester Edo was ook meester Jorgos in de gymzaal. Hij heeft de kinderen gezekerd bij het klimmen. Meester Jorgos is sportwijkwerker bij het Sportbedrijf. Hij zal vaker te zien zijn bij de naschoolse sportactiviteiten.

Na de voorjaarsvakantie gaan wij verder met klimmen. Ook free-runnen staat in de planning voor de komende periode. Wij hopen weer veel kinderen te zien bij deze naschoolse activiteiten.

IMG_2332[1]