Free Running in de gymzaal

Geplaatst op donderdag 31 maart 2016

Free running in de gymzaal.

De afgelopen twee weken hebben veel kinderen meegedaan aan de naschoolse sportactiviteit Free Running. Met 11 deelnemers uit de middenbouw en 20 deelnemers uit de bovenbouw mogen we spreken van een grote belangstelling.
Wat is nu eigenlijk Free Running?
Free Running en parkour zijn de namen voor een spectaculaire sport waarbij de free runner zo snel mogelijk zijn weg baant over obstakels: muren, daken en railings, op grote hoogte en bijzondere locaties.
Dit kan buiten maar het is natuurlijk wel zo verstandig om dit in een gymzaal met zachte matten te oefenen. In Lelystad is ook een echte vereniging voor Free Running. Het leuke van Free Running is dat iedereen kan meedoen en alles wat je doet bij de obstakels goed is. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je veilig over de obstakels gaat.
De kinderen hebben kunnen oefenen met springen van bank naar bank over kleine en grote afstanden. Met meester Jorgos en Meester Mohammed van het Sportbedrijf kon er een salto achterover worden gemaakt tegen de muur. Verder kon er met een enorme aanloop tegen de rechtopstaande dikke mat worden aangelopen.
Allemaal hindernissen waar veilig en uitdagend kan worden bewogen.

maart 2016 (19)

Voor de kinderen die meer willen met Free Running en dit wel elke week willen beoefenen is het mogelijk dit aan te geven bij meester Edo. Hij heeft contact met turnvereniging GVL. De turn vereniging heeft een afdeling Free Running. Bjorn van der Meer is de trainer.
Voor meer foto’s klik hier.