Watergeus scoort er op los

Geplaatst op woensdag 6 april 2016

Met veel goals heeft het team van de Watergeus vandaag de laatste twee poule wedstrijden gespeeld. Teamleden van dit schooljaar waren:

Chelsea (als enig meisje), Nikolai, Raul, Dylan, Emir, Raies en Aqiel.
IMG_0167

Onderstaand de wedstrijd verslagen van woensdag 30 maart en 6 april.

Wedstrijd 1: Wingerd – Watergeus 5 – 2
Met alle spelers op tijd en een lekker zonnetje mocht de Watergeus beginnen aan de eerste wedstrijd tegen de Wingerd. Dylan wilde wel keepen en Aqiel had van tevoren een opstelling gemaakt. Het kwam goed uit dat Ronaldo ook op het lijstje van meester Edo als wissel begon. Hij was nog steeds geblesseerd.
We mochten aftrappen en de 1e kans was direct al voor Raies die de bal mooi kreeg aangespeeld van Emir en de bal op doel schoot. Kort daarna een vrije trap van de tegenstander, Dylan komt goed uit en redt. Niet veel later valt toch de 1-0. Het is even wennen voor onze gelegenheid verdediging met Nikolai, Chelsea en Aqiel als middenspeler. De 0-2 valt uit een zelfde situatie. We krijgen zelf ook kansen maar de bal wil er niet zo goed in. Er wordt veel op doel geschoten door Emir en Raies, Raul stoort de tegenstander af en toe op het middenveld en Aqiel probeert met goede passjes Raies en Emir vrij te zetten. Dylan maakt een goede redding maar kan niet voorkomen dat ook de 3-0 valt.
De mooiste aanval van de 1e helft valt als Emir langs de achterlijn dribbelt en de bal terug legt op Raies. Dat is de 3-1 door een mooi schot van Raies. De twee aanvallers vinden elkaar goed en werken goed samen.
In de tweede helft vallen de 4-1, 5-1, 6-1 en de 7-1 vrij snel. We krijgen wel veel kansen en doen niet onder voor de tegenstander. Dylan wordt er moedeloos van maar houdt toch vol zonder mopperen. Emir maakt na een knappe solo de 7-2 en redt daarmee de eer. Verdedigend moeten we wat beter spelen maar aanvallend ziet het er erg goed uit. Veel kansen en veel schoten op doel, een goede samenwerking en veel inzet.

Wedstrijd 2: Watergeus – Poolster 4 – 0
De tweede wedstrijd mocht Dylan plaats nemen in het veld en werd Raies de nieuwe keeper. We kwamen snel op voorsprong door een vroege goal van Emir. Daar ging een misser van Aqiel aan vooraf. Kort daarna een tegen aanval, Raul was net te laat maar Raies bracht redding door goed uitkomen. Nikolai en Chelsea komen steeds beter in de wedstrijd. Nikolai pakt een paar ballen mooi af en kan ook nog richting zijn medespelers passen. Chelsea is nergens bang voor en gaat de strijd aan. Dylan krijgt een mooie kans en kan vrij op de keeper af. Hij schiet van ver en zijn schot kan gekeerd worden.
Emir scoort de 2-0 net voor de tweede helft.
In de tweede helft speelt de aanval goed samen. Emir slalomt veel en knap maken we de 3-0 en de 4-0. Een knappe prestatie.

Wedstrijd 3: Al Hsaan – Watergeus 5 – 2
Ronaldo is weer afwezig ondanks dat de kinderen dachten dat hij wel zou komen. Verder is iedereen weer compleet en mooi op tijd, erg fijn!! De opstelling is duidelijk. Met Raies in het doel, Nikolai en Chelsea achterin met Aqiel als middenvelder in de buurt en een aanval van Dylan, Emir en Raul stond de organisatie goed. De Al Hsaan was als eerste dicht bij een doelpunt. Door goed combineren kwamen ze vlot voor ons doel maar gelukkig was Raies scherp en kon hij de eerste bal er goed uit boksen. Aqiel maakt het spannend in het midden door de bal niet op tijd weg te passen. De bal blijft liggen en een aanvaller van de Al Hsaan pikt deze op en schiet hem langs Raies, 1 – 0. Raies voorkomt even daarna de 2 – 0 door een hard schot in de hoek goed weg te werken. De eerste goede aanval van ons levert direct een doelpunt op. Emir stoomt op over de rechterkant na een pass van Raul, hij zet voor op de meekomende Dylan en Raul. De bal is iets te ver weg voor Raul maar Dylan kan gelukkig de bal net in het doel schieten. De keeper van de tegenpartij zat niet zo goed op te letten als onze Raies. 1 – 1. In de volgende actie pakt Emir de bal goed af en geeft voor. Dylan mist de bal op een haartje na. Dylan kan daarna de bal afpakken en probeert zich door de verdediging heen te rommelen. Tot een echt schot komt het niet. Wel als de bal bij Emir voor de voeten terecht komt. Hij schiet snel. 1 – 2. Wat een blijdschap, we staan voor tegen deze goed voetballende ploeg.
De blijdschap duurt niet lang want door een foutje in de verdediging staat het ineens 2 – 2. Daarna gaat het plotseling hard. Veel balverlies en snelle uitbraken van de tegenstander leiden uiteindelijk tot 5 tegengoals. Eindstand 5 – 2

Wedstrijd 4: Watergeus – Meander 6 – 2
De Meander had het zwaar tegen de Poolster, de school waar wij 4 – 0 van hadden gewonnen. De eerste aanval van de Meander was vrij vlot. Ze hadden 1 snelle grote jongen die goed kon dribbelen met de bal. Het eerste schot ging richting de kruising, geen kans voor Raies en dus 0 – 1. Vrij snel kon de Watergeus de tegen goal scoren. Emir kreeg een mooie pass van de goed spelende Dylan. Met een klein slippertje van de keeper kon Emir de 1 – 1 maken. Daarna kwam Raies op dreef. Met een paar goede uittrappen en goed storend werk van zijn verdedigers Nikolai en Chelsea kwamen de ballen precies terecht bij of Emir, Dylan en Raul. De 2 – 1 komt van Emir na een pass van Dylan en de uittrap van Raies. De 3 – 1 komt van Dylan na een uittrap van Raies. De 4 – 1 komt door Raul in de rebound na een solo en een schot van Emir en weer een uittrap van Raies.
Aqiel maakt ook twee knappe goals na goed doorzetten. Een goal wordt afgekeurd vanwege hands, tenminste dat zei de scheidsrechter. Aqiel speelde een bere-wedstrijd en zat vaak op het goede moment er tussen. Hij rende zich de longen uit het lijf en werd goed gesteund door Nikolai en Chelsea. Raul strooide met passjes ook al was hij niet helemaal tevreden met zijn spel, hij voetbalde effectief.

Van af de kant werd de Watergeus fanatiek aangemoedigd door Juf Carien, juf Elles, Juf Sabine, meester Aart en Jeroen en natuurlijk de ouders van Nikolai, Raies en Aqiel, Dylan en Nikolai. Altijd fijn om enthousiaste ouders langs de lijn te hebben. Emir vond het verlies van de eerste wedstrijd moeilijk maar werd heel fijn getroost door de Al Hsaan met mooie complimenten. Ook de Watergeus speelde voorbeeldig met veel inzet en sportiviteit. Nu afwachten in welke poule we terecht komen voor de volgende ronde.
Dank jullie wel jongens en meisje, jullie waren geweldig.