sportdagen 2016

Geplaatst op zondag 5 juni 2016

De sportdagen zijn weer voorbij. De eerste sportdag werd gehouden bij de kleuters op vrijdag 20 mei. Met behulp van sportklas leerlingen van Edu4 werden er allerlei spelletjes in de grote gymzaal, de kleine gymzaal en dicht bij de lokalen van groep 1 en 2 neergezet. De kinderen mochten in kleine groepjes onder begeleiding van een sportklas stagiair blik gooien, schommelen op de familie schommel, lekker klimmen en klauteren, puzzelen, bouwen en nog veel meer. Veel kinderen zijn nog als tarzan of sneeuwwitje op de foto geweest. IMG-20160520-WA0000De kinderen van de bovenbouw hadden ook dit jaar de sportdag in het Belevenissen bos. We hadden geluk met het weer, het was lekker warm. Dit keer was er hulp van de sportklas van de SGL. 15 jongens en meiden stonden klaar om de kleine groepen kinderen te begeleiden bij de 35 verschillende onderdelen. Sommige onderdelen bestonden uit meerdere delen. In de ochtend bestond het programma uit de route met de onderdelen. In de middag konden de kinderen lekker plonsen, klimmen en klauteren op het grote midden terrein. Zie onder.IMG_0239

Er werd goed samengewerkt en sportief gespeeld en het belangrijkste, er was enorm veel plezier bij de kinderen. Het Belevenissen bos is gratis en altijd open voor iedereen. Mocht u er met groepen (scholen en bedrijven) heen willen dan is het verstandig dit van te voren te melden bij het Belevenissen bos. Voor contact klik hier.

In het weekend van 27 en 28 augustus vind in het Belevenissen bos de Kinder Mud Run plaats. De ervaring is dat veel van de kinderen van de Watergeus het niet erg vinden lekker vies te worden en de survival geweldig vinden. Voor die kinderen is de Mud Run erg leuk. Ook als je iets minder sportief bent aangelegd is het leuk om aan mee te doen. Voor meer info klik hier.

De laatste sportdag van dit schooljaar vond afgelopen week plaats op de atletiekbaan van atletiek vereniging Spirit. Ook nu weer mooi weer. De kinderen van de middenbouw mochten daar sporten vanaf 09.30 uur. Ook hier weer veel hulp van de sportklas van de SGL. Met hun hulp werd er ver gesprongen, horden gelopen, gesprint, bal gegooid, kogel geslingerd en frisbee gegooid. Als afsluitend onderdeel werd er in een echte estafette gerend. Een estafette betekent dat het ene team tegen het andere team rent en dat onderweg een zakje doorgegeven moet worden aan het volgende lid van je team. Het team wat uiteindelijk als eerste met het zakje over de finish komt wint de race. Op school hebben de kinderen een echt diploma gekregen met daarop hun prestaties van de dag. Vanwege het ontbreken van scores in sommige groepslijsten heeft niet ieder kind voor elk onderdeel een score staan. Een verbeter puntje voor volgend schooljaar.

Met een ijsje werd deze warme dag afgesloten waarna de kinderen met de fiets en de auto terug naar school of naar huis konden.

Alle ouders/verzorgers die meegeholpen hebben aan deze sportdagen, van harte bedankt. Zonder hulp zijn deze sportdagen lang niet zo’n groot succes. Ook de leerlingen van de sportklassen, enorm bedankt. De kinderen hebben genoten van jullie hulp en begeleiding en vonden het erg gezellig.

tot volgend schooljaar