De Watergeus haalt de tweede ronde

Geplaatst op woensdag 8 juni 2016

Met een fijn zonnetje mocht er vanmiddag worden begonnen aan het schoolkorfbal 2016. Dion, Tapsagar, Ayoub, Nadina, Joey, Ryan en Julian waren mooi op tijd. Jason kwam iets later maar kon mooi ruim voor de wedstrijd aansluiten.

We spelen 4 tegen 4 dus met 8 kinderen konden we op de helft van de wedstrijd mooi elke keer een nieuw team opstellen. Ryan en Dion waren wat zenuwachtig van te voren maar dat was geen bezwaar. De eerste wedstrijd was tegen de Regenboog. Vanuit de 1e aanval scoorde Tapsagar de 1-0. Vlak daarna ook de 2-0 en de 3-0. Er werd goed overgespeeld en vrijgelopen. Joey moest nog even wennen aan het spel en bekeek het goed. Af en toe kon hij de bal pakken. Vooral Ayoub, Julian en Tapsagar hadden vaak de bal. Na een paar minuten gingen we ook verdedigen door de armen in de lucht te doen bij de schoten van de tegenstander. Ook Joey deed het prima. Na de wissel kwamen Dion, Ryan, Nadina en Jason in het veld. Zij mochten de wedstrijd afmaken en zetten de eindstand van 4-1 op het bord.

De tweede wedstrijd tegen de Lepelaar was wat makkelijker. Het team ging steeds beter spelen en werkelijk bijna alle ballen op de korf gingen er in. Bijna iedereen scoorde deze wedstrijd. Dion gooide goed over. Nadina kon een paar keer de tegenstander voor de gek houden en goed over passen. Eindstand 1-12 voor de Watergeus.

De derde wedstrijd tegen de Boeier beloofde een zware wedstrijd te worden. De Boeier had een goed team maar kon door toedoen van Dion niet goed in de wedstrijd komen. Dion scoorde drie keer achter elkaar. Tapsagar had veel voordeel van zijn lengte. Ayoub liep goed vrij en deed erg zijn best. Joey pakte een paar goede ballen. Jason maakte het de tegenstander zo moeilijk als hij maar kon en scoorde soms een goaltje. Eindstand 5-1 voor de Watergeus.

De laatste wedstrijd in de poule was tegen de AlHsaan. Het team van de tegenstander had weinig lengte en de goals vlogen er nu ook weer makkelijk in. Eindstand 9-1.

Met deze wedstrijd waren we als eerste geeindigd in de poule en dat betekent, juist ja, naar de tweede ronde. In de tweede ronde wonnen we in een spannende wedstrijd net met 4-3 van de Horizon. De tweede wedstrijd ging verloren tegen de Optimist met 0-4. Joey had er erg de balen van maar was even vergeten dat we vijf topwedstrijden hebben gespeeld en niet zomaar hebben gewonnen. We hebben vandaag voor het eerst sinds vijf jaar de tweede ronde gehaald met meer dan 25 doelpunten en super goed spel. Er was plezier, inzet en veel sportiviteit. Voor sommige kinderen een goede sport om in door te blijven gaan.

Dank jullie wel jongens en meisje voor dit mooie toernooi.

meester Edo

foto’s ontvang ik nog graag!