schoolverlaters nemen afscheid met geslaagde circus voorstelling

Geplaatst op zondag 17 juli 2016

Na 5 weken oefenen tijdens de gymlessen en op elk vrij moment was dinsdag de eerste test voor al onze schoolverlaters. De generale repetitie in een donker gemaakte gymzaal.

Het was zoals wel vaker met een generale. Er ging veel mis, de volgorde van acts werden vergeten, het opbouwen en ombouwen van de acts ging te langzaam, spullen waren kwijt etc. Maar goed, het cliche werd ook waarheid. Een slechte generale betekent een goede voorstelling.

Woensdag ochtend ging het al een stuk beter en woensdag avond knalden de kinderen de acts eruit. Geholpen door een zeer enthousiast publiek dat er zin in had mochten de kinderen laten zien wat ze konden. De opening van de avond was voor meester Erik. Hij mocht de spreekstal meester van de avond voorstellen, Michel.

Michel nam vlekkeloos het woord over en nam zijn rol serieus. Hij lette goed op de seintjes van meester Edo en meester Aart lette weer goed op Michel. Onderstaand de volgorde van de onderdelen van de avond:

 1. Afdalen: onthullen van spandoek op klimmuur
 2. Balanceerballen
 3. Verdwijnkist
 4. Ladder act
 5. Dans
 6. Spiegelkist + taarten truc achter elkaar
 7. Acro gym
 8. Slangen bezweerder
  • PAUZE
 9. Doorzaag kist
 10. Ringzwaaien
 11. Diabolo
 12. Dans
 13. Touw springen
 14. drumsolo Rik
 15. Surprise act
 16. Brandende hoepel

Latoya, Denise en Rik klommen na aankondiging de klimmuur op om het spandoek te onthullen. Met zijn drieën mochten ze het spandoek over zich heen naar beneden laten rollen en daarna omlaag klimmen. Michel nam daarna het woord weer over en kondigde de eerste act aan.

Dit was direct een moeilijke. Michelle en Davany mochten balanceren op de grote rode balanceer ballen. Extra moeilijk voor Davany die niet veel voorbereidingstijd had gekregen maar alle onderdelen vlekkeloos uitvoerde. Michelle vond het super spannend. Het was goed te zien dat ze hard had geoefend want tijdens de act was er niet veel te merken van zenuwen.  Met touwtje springen op de bal werd er afgesloten.

De verdwijnkist was erg geslaagd en met goed samenwerken en een vet applaus liepen Rick, Merrin en Aaliyah weer het toneel af. De ladder act zag er spectaculair uit. Nick, Brandon, Jelle, Aaliyah en Ronaldo deden hun trucs vlot. Als afsluitende stunt klom iedereen in de ladder waarna ze drie seconden in balans stonden, knap hoor!

Na de geslaagde dans act van Sharon, Aaliyah en Delano mochten de goochelaars aan de gang. Nick, Jelle en Rik lieten het publiek verbluffend achter met hun spiegelkist truc. Daarna mochten Victoria en Jennifer de taarten truc doen. Victoria was zo zenuwachtig dat ze van te voren de truc nog wel een paar keer wilde oefenen. Met veel gevoel voor show liep ook deze act geweldig. Jennifer had geen last van de zenuwen en stond uitstekend te assisteren.

Aqiel, Sweeney, Charlotte, Sharon en  Rick lieten in een sneltrein vaart veel verschillende stunts zien. De piramide en de menselijke toren met Sharon op het hoogte punt waren de spectaculairste trucs die dit vijftal lieten zien.

Jelle mocht als slangen bezweerder met 4 lieftallige assistentes (Helin, Latoya, Denise en Maithany) de piste in. De kinderen op de voorste rij deden het bijna in hun broek toen er een levensgrote anaconda uit de mand tevoorschijn kwam. Gelukkig konden de belletjes van de assistentes de anaconda weer terug in de mand krijgen.

Na dit spannende avontuur was het tijd voor de pauze. Michel had dat ook wel nodig want door dat vele praten waren zijn stembanden wat droog geworden.

Na de pauze werd er begonnen met een echte thriller act. Sharon zat lekker tussen het publiek te kijken toen ze werd ontvoerd door 4 monsterlijke zombies. (Jelle, Brandon, Victoria en Ishay) Op de muziek van Micheal Jackson’s Thriller werd Sharon uit het publiek gesleurd en met veel weerstand in de kist gestopt. Iedereen kreeg kippenvel toen het hartverscheurende gegil van Sharon begon tijdens het doorzagen. Dat was niet echt hoor lieve mensen, het was maar een goocheltruc. Ook nu weer een geslaagde act.

De ring zwaaiers lieten mooie trucs zien. Delano en Rick mochten afsluiten met een vette salto uit de ringen. Geholpen door meester Jorian en meester Edo kwamen beide jongens netjes op hun voeten terecht. Aaliyah en Charlotte zwaaiden lekker hoog en alles liep lekker vlot.

Chelsea en Victoria mochten stralen met hun dans voorstelling. De meiden hadden het goed voorbereid en dansten het hele nummer door. De grote groep touwspringers mochten daarna hun kunsten laten zien. Jennifer, Victoria, Michelle, Davany, Delano en Raies kwamen al springend achter elkaar de piste binnen en gingen al snel over op het grote touw. Moeiteloos sprongen ze in en uit met ook nog trucs.

Na een vette drumsolo van Rik en een surprise act van Juf, Corine, Juf Sabine, juf Pam en meester Edo kwam het spektakel stuk van de avond. De springers Rick, Raies, Davany en Delano sprongen met salto’s over de kast en over Rick. Na een klein beetje ombouwen werd er verder gegaan met zweefrollen. Eerst los, toen over de stok en daarna door de hoepel. Als laatste werd de hoepel in de brand gestoken. Alle springers ging dapper en foutloos een keer of drie door de hoepel. Het publiek reageerde fantastisch en er klonk een hard applaus.

Michel gaf het woord nog even over aan meester Erik en juf Sabine en met hun laatste worden werd er op school in de klassen en in de midden ruimte nog afscheid genomen van de meesters en juffen, en van elkaar.  Voor sommige kinderen ging dit met de onvermijdelijke tranen. Jongens en meiden wat waren jullie geweldig. Met deze voorstelling hebben jullie maar weer eens laten zien waartoe jullie in staat zijn. Wij hebben er van genoten en willen jullie daarvoor bedanken. Ook het meegekomen publiek, bedankt voor het enthousiasme, de kinderen voelden echt de waardering uit het publiek en dat was uniek.

voor nu alvast een fijne vakantie en succes volgend schooljaar

namens het gehele team van de Watergeus