Sporten en bewegen centraal tijdens de Nationale Sportweek in Lelystad

Geplaatst op maandag 12 september 2016

gezamenlijk persbericht

Lelystad, 8 september 2016

 

Het NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité*Nationale Sport Federatie) organiseert ieder jaar de Nationale Sportweek om te laten zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten en bewegen is. Meerdere Lelystadse organisaties die zich met sporten en bewegen bezighouden, organiseren tijdens de sportweek van zaterdag 17 tot en met zondag 25 september leuke sportieve activiteiten. Sportbedrijf Lelystad, GO Kinderopvang, de Vakgroep Bewegingsonderwijs van Stichting SchOOL, Welzijn Lelystad, KernGezond Lelystad, GGD Flevoland en Sportservice Flevoland willen in de toekomst hun krachten meer gaan bundelen rondom de Nationale Sportweek door gezamenlijkeactiviteiten en de communicatie hierover te organiseren.

 

Ouders spelen belangrijke rol bij bewegen van kinderen

Uit onderzoek blijkt dat ouders van jonge kinderen minder dan gemiddeld bewegen. Overvolle agenda’s of andere prioriteiten spelen hierbij een rol, terwijl sporten juist een positieve invloed heeft op de gezondheid. Het geeft energie en sporten bij een vereniging of sportclub levert contacten op. Ouders spelen een belangrijke rol bij het laten sporten en bewegen van kinderen. Wanneer ouders zelf sporten en bewegen vinden zij het belangrijk dat hun kinderen dat ook doen. De kinderen zullen het goede voorbeeld sneller volgen.  en zullen zij het belangrijk vinden dat hun kinderen dat ook doen. Daarom zal in deze week veel voor ouders worden georganiseerd.

In Lelystad worden de volgende activiteiten georganiseerd:

  • Sportbedrijf Lelystad maakt het ouders makkelijk en organiseert tijdens de zwemlessen van kinderen de mogelijkheid om ouders te laten sporten. Er is een uitgebreid sportprogramma waar ouders gratis aan kunnen deelnemen. Van tennis, klimmen, aquasport tot bootcamp, Float Fit of Cross Fit challenges. De
    instructeur geeft ongeveer 35 minuten les. Zo kunnen de ouders weer op tijd terug zijn om hun kind op te halen.
  • sportbedrijf.nl/nationale-sportweek
  • Ook diverse sportverenigingen hebben een sportaanbod gecreëerd voor ouders en kinderen. Alle activiteiten van de verenigingen zijn ook te vinden op sportbedrijf.nl/nationale-sportweek.
  • De gym leerkrachten van de vakgroep Bewegingsonderwijs van Stichting SchOOL organiseren bij de gymlessen op vele scholen kijklessen of activiteiten voor ouders. Daarnaast worden in samenwerking met Sportbedrijf Lelystad kinderen bevraagd over hun motivatie om te sporten en te bewegen. De ouders en scholen worden bevraagd over de motivatie om kinderen te laten sporten en bewegen. Aan de hand van deze informatie kan beter worden ingespeeld op de bewegingsbehoefte van kinderen in de basisschoolleeftijd en de noodzakelijke randvoorwaarden. stichtingschool.nl/nationale-sportweek
  • De Leefstijl Wijkcoach Anna Rijpsma van Welzijn Lelystad gaat op woensdag 21 september van 13 tot 16 uur met haar leefstijl kar de Waterwijk en de Boswijk in. De feestelijke bakfiets is gevuld met allerlei leuke speelmaterialen om de kinderen en hun ouders laagdrempelig en dichtbij huis lekker te laten bewegen.
  • www.welzijnlelystad.nl
  • KernGezond Lelystad viert de sportweek door alle ouders waarvan hun kind bij KernGezond sport in deze week gratis laten meesporten. kerngezond.eu
  • Go Kinderopvang besteedt tijdens de opvang van de kinderen extra sportieve activiteiten. Zij houden ouders (die dan aan het werk zijn) op de hoogte om te laten zien hoe leuk sporten en bewegen voor hun kinderen is.

lelystad-in-bewegingggd

 

go-kinderopvang

kerngezond

 

 

welzijn-lelystadvakgroep

sportbedrijf

 

sportservice-flevoland

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur van Stichting SchOOL, Brigitte Breugom via B.breugom@stichtingschool.nl of natuurlijk via bovenstaande organisaties/websites.