handballers presteren boven verwachting

Geplaatst op donderdag 3 november 2016

Woensdag middag en donderdag middag heeft het school handbal team meegedaan aan het jaarlijkse handbal toernooi voor kinderen uit de groepen 5 en 6. In de drukke sporthal van de Rietlanden mocht het team 3 wedstrijden spelen op de woensdag en 5 wedstrijden op de donderdag. Vanwege het niet op komen dagen van kinderen die zich wel hadden opgeven moesten we de wedstrijden spelen met een speler te weinig.

Naomi, Isabel, Joey en Said maakten op de woensdag niet veel kans maar werden ook niet van de vloer geveegd. Met twee verloren wedstrijden en een gelijkspel eindigden we op de vierde plek. Het fijne van de tweede ronde is dat je ook tegen andere teams moet die vierde zijn geworden. Donderdag startte het team sterk met een 5-2 overwinning. Daarna een verlies partij en een gelijkspel. Meester Edo dacht dat we klaar waren maar de ouders hadden het wedstrijd schema van de website afgeplukt en gaven aan dat er nog twee moesten worden gespeeld. Dat bleek waar dus moesten Naomi en Said weer hun sportkleren aan trekken. De vierde wedstrijd werd een mooie 2-0 overwinning en de laatste wedstrijd was direct de zwaarste. Het team moest tegen de Optimist en speelde hun beste wedstrijd. In de laatste minuut werd het 0-1 en verloren we de partij maar net.

Tussen de wedstrijden door moest er lang worden gewacht. De trainingen zaten nog in het hoofd en er werd vaak slim gespeeld. Vooral het samenspel was af en toe genieten ook al lukte het soms niet. Veel strijd, inzet en vooral sportiviteit.

Dank jullie wel jongens en meiden, het was een beresterk toernooi met goed samenspel.

de sportcommissie