Muur klimmen afgesloten in de Koploper

Geplaatst op vrijdag 16 december 2016

Dinsdag  6 december hebben 8 kinderen meegedaan met de afsluitende klim les in de Koploper. De kinderen hebben op 22 november en 29 november in de gymzaal van de Watergeus mogen klimmen. Daar hebben ze druk geoefend met hoe je een klim broekje moet aantrekken, wat roep je als je naar beneden wilt tijdens het klimmen. Ook de klimtechniek en de manier van afdalen zijn goed geoefend.

kind nummer 8 wilde niet op de foto maar was wel aanwezig

In de Koploper is de klimwand 3 tot 4 maal zo hoog als in de gymzaal. Een aantal kinderen konden tot de top klimmen en boven in de bel luiden. Dan is de weg naar beneden soms wel wat spannend. Er waren kinderen die als een volleerd bergbeklimmer met mooie sprongen naar beneden konden afdalen. Een paar trotse moeders en een oma waren als publiek aanwezig en konden mooi nog even mee genieten van de klimprestaties van de kinderen.

Op school is aan de kinderen een klimdiploma overhandigd.

Bedankt jongens en meiden voor de leuke klim clinic.

meester Sofiane (Sportbedrijf) en meester Edo