Free runnen in de grote gymzaal

Geplaatst op vrijdag 13 januari 2017

Vrijdag de dertiende, een dag vol ongeluk voor veel mensen. Gelukkig niet voor de de kinderen uit de middenbouw die zich opgegeven hadden voor het naschools Free runnen. Wat is dit “free runnen” nu?

Freerunning en parkour zijn de namen voor een spectaculaire sport waarbij de free runner zo snel mogelijk zijn weg baant over obstakels: muren, daken en railings, op grote hoogte en bijzondere locaties.
Dit kan buiten maar het is natuurlijk wel zo verstandig om dit in een gymzaal met zachte matten te oefenen.

9 kinderen hadden zich opgegeven. Dat maakte de pret niet minder. De kinderen mochten onder begeleiding van een opzwepend muziekje de 8 onderdelen een paar minuten oefenen. De wall-flip, de back-flip, de cat-jump en de wall jump, zomaar wat namen van freerun trics die de kinderen uit konden proberen. Alexia en Jennefer hadden maar een paar minuutjes nodig om de wall flip te kunnen. Chandeni en Pepijn Peters durfden met wat hulp de wall jump. Tapsagar deed uiteindelijk met behulp van meester Edo en zijn collega van een andere school, meester Ricardo, toch de salto achterover bij de muur. Jayan, Mathilda en Joram konden alle onderdelen geheel zelfstandig oefenen.

De laatste 20 minuten van de les mochten de kinderen het hele parcours achter elkaar proberen. Het mooie van free runnen is dat elke manier van een hindernis passeren goed is. Daarom is free runnen ook een uitstekende sport voor alle kinderen, goed en minder goed, dik en dun, snel en minder snel.

Vrijdag 20 januari zijn de kinderen uit de groepen de Pinguïns, de Vliegende Vissen en de Nautilussen aan de beurt geweest. Met twee afmeldingen en iemand die zich wel heeft opgegeven maar niet heeft afgemeld kwamen we uit op 6 kinderen.

achter; Kelsey, Lorenzo en Levi voor; Emy, Giovanni en Nikolai

Na een korte warming-up mochten de kinderen in tweetallen de onderdelen oefenen. Met een lekker muziekje op de achtergrond waren de hoofden al snel bezweet. Een beetje drinken en weer door. Als laatste oefening hebben we het tegen de muur oplopen geoefend. Vooral Nikolai en Lorenzo kwamen erg hoog door op een gegeven moment te kunnen blijven hangen aan de rand bij het raam. Na het freerunnen hielpen de kinderen uitstekend mee met het opruimen van de materialen. Alweer een geslaagde clinic met enthousiaste kinderen die het erg naar hun zin hadden.