Schoolvoetbal 2017

Geplaatst op donderdag 6 april 2017

Watergeus scoort in de eerste ronde.

Woensdag 5 april heeft het schoolvoetbal team van de Watergeus 4 wedstrijden gespeeld tegen teams van  de Wildzang, obs de Grundel, de Triangel en de Herman Bekius. Op Kristina en Khalid na was iedereen op tijd en kon er rustig worden omgekleed. Dylan had al een opstelling op papier staan waar meester Edo dankbaar gebruik van maakte. We mochten de wedstrijden spelen op veld 3 en het moet worden gezegd, de organisatie was prima. Geen onduidelijkheid over de kleedkamers, de velden en de tegenstanders. De scheidsrechters waren erg duidelijk en er werd hard gewerkt door de spelers en speelsters.

De eerste wedstrijd tegen de Wildzang was direct een goede. Jayden mocht keepen, Diego, Dylan en Nikolai vormden de verdediging. Maybelline, Levi en Rafael vormden de aanval. We kwamen wat ongelukkig op 0-1 achter maar Dylan was scherp en scoorde al vrij snel de 1-1. Maybelline was met Dylan voor en achter. Samen met Rafael en Levi werd er mooi samengespeeld. Nikolai was strak aan het verdedigen en zijn snelheid kwam goed van pas. Diego had een paar mooie passjes en moest even wennen aan het tempo van de wedstrijd. Af en toe kwam er een mooie combinatie uit. Tja, de training en de wedstrijd zijn toch twee verschillende dingen. De eindstand bleef 1-1.

De tweede wedstrijd tegen de Grundel was heel anders. Diego mocht nu op de goal en had wat pech. De Grundel had drie voetballende jongens die goed konden samenspelen en direct gevaarlijk werden. Er was geen houden aan en Diego kreeg heel wat ballen om zijn oren. Toch kwam de Watergeus ook gevaarlijk voor het doel van de Grundel. Dylan scoorde in ieder geval tegen en redde daarmee de eer. Eindstand 1-9, snel vergeten.

De derde wedstrijd mocht Maybelline in het doel en was het team van de Triangel de tegenstander. Zij hadden een wat vervelende ervaring met een vorige tegenstander en dat werkte wat door in onze wedstrijd. Kristina zat goed in de wedstrijd en kon ballen aannemen en door passen. Khalid had nog nooit zo hard gewerkt als nu, hij stond op veel plekken goed in de weg en kon bijna een goal scoren op een mooie voorzet van Dylan. Jammer genoeg raakte hij de bal net verkeerd. Levi kon opstomen naar de keeper maar kon net niet lekker uithalen, de bal ging naast. De Triangel scoorde wel en dus verloren we deze wedstrijd met 0-1.

De laatste wedstrijd was tegen de Herman Bekius waar een oude bekende meespeelde. Ook hier hadden we een goede kans maar het beste was er af na de ervaring tegen de Triangel. We kregen wel wat kansjes maar de tegenstander was toch iets te sterk. Rafael maakte goed gebruik van zijn voetbal ervaring en probeerde mooie passjes te geven.

 

 

Team foto voorafgaand aan de eerste wedstrijd

(Kristina en Khalid ontbreken hier nog)

 

 

woensdag 12 april spelen we de tweede ronde. De tegenstanders zijn teams die in de andere poules ook vijfde zijn geworden. Dat kan nog erg interessant worden. Met net zoveel inzet als vandaag zullen we zeker kans hebben op een of meerdere overwinningen.

Komt allen kijken woensdag en moedig vooral de kinderen aan.

de sportcommissie