Koningsdag 2017

Geplaatst op zondag 30 april 2017

Koningsdag 2017 stond nog een keer in het teken van de Oud Hollandse spelen. Ook nu was er weer veel begeleiding en stonden veel moeders in de ochtend klaar om te helpen. Er werd druk versierd, er werden spelletjes klaargezet en in de keuken was het een en al bedrijvigheid.

De leerlingen van Edu4 hielden zich voornamelijk bezig met de grote onderdelen in de kleine en de grote gymzaal. Rond 10.15 uur stond alles klaar en kregen de begeleiders een kleine uitleg over het verloop van de ochtend en de middag. 10.30 uur waren de kinderen van de Zeesterren, de Zeeschildpadden, de Salamanders, de Dolfijnen en de Orka’s aan de beurt. Zij konden met een begeleider langs verschillende onderdelen gaan zoals bijvoorbeeld; het springkussen, het spinnenweb, het doolhof, stoelendans, spijkerbroek hangen, sjoelen en nog veel meer. Juf Ria en Babette hadden de zaken in de keuken weer uitstekend voor elkaar mede dankzij de hulp van juf Pam en een paar hulpouders. Om 011.45 uur werd de lunch in de klas gebracht en konden de kinderen lekker bijtanken van de activiteiten.

in de middag was het de beurt aan de midden en bovenbouw. Zij mochten om 13.15 uur van start. in de grote gymzaal waren vooral wand klimmen, het kussengevecht en de balspelen populair. Van het sjoelen is een score lijst bijgehouden. De winnaar van het sjoelen was Shurandy van de Krabben met een totaal van 32 punten.  Tweede werd Joey Tak van de Inktvissen met 26 punten en de derde plaats was voor Damian van Eijs van de Vliegende Vissen met een score van 24 punten.

Spijkerbroek hangen werd door veel kinderen uitgeprobeerd. Joey Reverda van de Salamanders kon het in totaal 40 seconden vol houden om aan de spijkerbroek te hangen. Sami kwam daar het dichtste bij met een tijd van 34 seconden. Sharon en Amir eindigden derde met een tijd van 27 seconden.

Het weer werkte goed mee en veel activiteiten konden lekker buiten worden gehouden. Het koekhappen, druif happen en blik gooien was weer lachen. Onder leiding van de leerlingen van Edu4 kon de grote jeugd op het schoolplein lekker trefballen, basketballen en touwtrekken. Juf Pam en Jelle waren van de afdeling skaten. Pfffffff, wel een werk hoor, dat aan en uit trekken van skates en beschermers.

Al met al weer een mooie en geslaagde dag waarna de kinderen lekker konden gaan beginnen aan hun verdiende vakantie.

Een foto album is in de maak