korfballers scoren er op los.

Geplaatst op woensdag 17 mei 2017

woensdag middag om 13.30 uur startte het schoolkorfbal toernooi 2017.

De Watergeus neemt altijd deel aan het toernooi voor de groepen 3 en 4. Dit jaar bestond het team uit 8 kinderen die goed op elkaar waren in gespeeld. Van de Dolfijnen deden mee; Pepijn Bruggeman, Ryan Janse, Shirley van der Hoeven en Beckham Petrov. Van de Krabben deden mee; Jason Bander, Julian Been en Ryan Hoekstra. Nadina Bakker van de Orka’s maakt de lijst compleet.

Vooraf hebben we met de kinderen drie keer getraind en het was duidelijk te zien dat ze veel nog wisten van de trainingen. Je tegenstander voor de gek houden met schijnbewegingen, omdraaien als een tegenstander voor je neus staat, bal boven je hoofd als de armen van de tegenstander hoog zijn, snelle ballen gooien in plaats van boogballetjes over de tegenstander heen. Met zoveel talent in het team moest er wel een goed resultaat uitkomen.

Het weer werkte goed mee, voor sommige kinderen zelfs aan de warme kant maar ach, we mogen niet klagen na de lange periode met koud weer. De eerste ronde speelde het team in een poule competitie van 4 teams. Dat betekende drie wedstrijden spelen met tussendoor een kleine pauze. Omdat we met 4 kinderen in het veld staan mochten we op de helft van de wedstrijd een nieuw en uitgerust team in het veld zetten. Dat was ook maar goed aangezien er zo fanatiek gespeeld werd dat er na een paar minuten al liters zweet te zien waren.

De eerste wedstrijd werd om 13.30 uur gespeeld tegen de Driestromenland. Ryan Hoekstra, Shirley, Pepijn en Julian mochten beginnen tegen vrij grote kinderen. Al gauw werd duidelijk dat meester Edo zich voor niets zorgen had gemaakt want de ene aanval na de andere werd goed afgerond door Ryan, Pepijn en weer Ryan. Het stond binnen korte tijd 5-0. Na het wisselen kwamen Beckham, Nadina, Ryan Janse en Jason in het veld. Zij hielden goed stand en eindigden de wedstrijd met 5-2. Een knappe prestatie want het lengte verschil was wel erg groot. Het team speelde snel over en schoot met scherp want bijna alle ballen gingen er direct in.

De tweede wedstrijd was tegen de Meander. Deze tegenstander was een stuk kleiner en dat kwam ook in de score terug. Dezelfde kinderen mochten weer starten en Jason, Pepijn en Ryan Hoekstra schoten de ballen er weer achter elkaar in. Ook hier werd er weer snel overgespeeld en vonden de kinderen snel iemand die vrij stond. Omdat iedereen meewerkt wordt het makkelijker om over te spelen. Ryan scoorde ook deze wedstrijd weer de meeste goals zonder veel alleen te spelen. Bij een stand van 5-1 werd er gewisseld. De wedstrijd eindigde in 7-2 in ons voordeel. Alles wat in de trainingen is geoefend was goed terug te zien. Beckham, fanatiek als altijd, kon veel ballen afpakken door er snel tussen te zitten met zijn handen. Ryan kan vreselijk goed vrijlopen en snel scoren, Julian verdedigd super met zijn lange armen en weet precies hoe hij goed kan passen. Nadina kreeg veel ballen en ook zij kon goed door passen. Jason speelde slim door goed te bewegen en vrij te lopen. Shirley kon net als Nadina goed vangen en passen. Ook zij had probeerde te scoren. Ryan Janse had soms wat ruzie met de bal maar bleef de hele wedstrijd goed opletten of we in de aanval of in de verdediging waren.

De derde wedstrijd moesten we tegen de Lepelaar. Na een voorsprong van 4-0 werd er gewisseld en mocht het tweede viertal het afmaken. De tegenstander kwam terug tot 4-2. Gelukkig maakte Jason er 5-2 van. Dat bleek net genoeg want de eindstand kwam op 5-4 voor de Watergeus.

Daarmee werden de poule wedstrijden winnend afgesloten, de eerste plek was behaald.

De tweede ronde werd gespeeld tegen andere teams die ook eerste waren geworden in hun poule. Moeilijkere tegenstanders dus. Dat merkten de kinderen ook. Na een vrij lange wacht periode werd er vertrokken richting veld 9. Minder wind en meer zon, dus warmer. De kinderen hadden er duidelijk wat last van en de vermoeidheid kwam ook wat naar boven.

Na een 5-2 voorsprong tegen de Boeier kwam de Boeier terug tot 5-5 en kwamen we voor het eerst op achterstand. De eerste goal was wel een knap staaltje samenspel van ons team. Vanaf de ingooi in het midden werd er vier keer snel overgespeeld. Ryan H mocht de goal maken en scoorde de 1-0. we verloren uiteindelijk met 5-8 van de Boeier.

De tweede wedstrijd tegen de Tjalk verliep anders. De opstelling was ook wat gewijzigd. Ryan H, Shirley, Pepijn en Ryan J, mochten het nu samen proberen. Het tweede viertal kwam na de helft van de speeltijd in het veld. Jason, Nadina, Julian en Beckham mochten het afmaken en brachten de eindstand op 4-1. Beckham en Ryan Janse scoorden in deze wedstrijd ook hun eerste goals. Ryan Janse begon steeds sterker te spelen gedurende het toernooi. Ohhhhhhh wat was het plezier goed zichtbaar bij de kinderen.

De derde wedstrijd tegen de Driesprong werd uiteindelijk met 2-5 verloren. Bij de tegenstander speelde een lange jongen mee die alle goals maakte. Ryan Hoekstra deed zijn best om het de jongen moeilijk te maken en dat lukte vrij goed. Pepijn  maakte deze wedstrijd weer een goal.

Na het uitdelen van de medaille en een presentje in de vorm van een pen mochten de kinderen lekker naar huis om uit te rusten. We kijken terug op een zeer succesvol toernooi .Mooi om te zien dat geen van de kinderen boos werd omdat er werd verloren. Vooral het speelplezier overheerste tijdens het toernooi net als de sportiviteit en het fanatisme. Jongens en meiden, ik ben trots op jullie. Wat hebben jullie allemaal knap gespeeld en veel plezier gehad. Ik heb dat ook gehad.

foto’s komen later in het verslag te staan.