schoolvoetbal 2018

Geplaatst op donderdag 5 april 2018

Woensdag 4 april mocht het jongens voetbal team beginnen aan hun eerste speelronde. De eerste wedstrijd werd gespeeld om 13.30 uur. Said, Tapsagar, Daijon, Dion Been, Maciej en Jayden Verheul waren mooi op tijd. Diego was ziek en kon vandaag niet spelen. Martin was wat later maar toch net voor het begin van de wedstrijd aanwezig. Kimberley was door de jongens uitgenodigd om te komen kijken en had een goed voorstel. Zij wilde wel als wissel beginnen om de jongens te helpen. Goed idee Kim.

De eerste wedstrijd was een mooie. Said mocht keepen en deed dat gedurende het toernooi uitstekend. Martin en Maciej waren de drijvende krachten tijdens deze wedstrijd. Martin scoorde beide goals na prima dribbelen en slalommen door de verdediging van de Windroos. Daijon en Tapsagar waren prima aan het passen en kregen een paar kleine kansjes. Met een beetje meer durf hadden ook zij kans op een doelpunt. Jayden stond vaak op de goede plek als verdediger en maakte heel wat meters. Dion Been kreeg een paar kansjes voorin om naar het doel op te stomen maar was wat bescheiden door de bal weer terug te passen. Kimberley maakte de verdediging van de Finnjol wat gek door elke keer de bal voor hun voeten weg te schieten.

Tapsagar mocht in de derde wedstrijd tegen de oppermachtige jongens van de Tjotter het doel verdedigen. Achteraf niet een goede keuze. Said wilde ook graag een wedstrijdje spelen. Hij hield lang zijn hoofd koel maar kon de wedstrijd niet helemaal afmaken na een harde bal tegen zijn hoofd. Gelukkig nam hij zelf het wijze besluit om toch maar de vierde wedstrijd weer te gaan keepen. Dat is ook waar Said erg sterk in was. Zonder angst kwam hij zijn doel uit en maakte een paar fraaie reddingen. Ook de tegenstander heeft het geweten na een botsing met onze sterke en dappere keeper.

In de laatste wedstrijd ging het gelijk op maar scoorde de Wingerd twee keer door wat verdedigingsfouten van onze kant. Maciej was tijdens alle wedstrijden al aan het rennen en vliegen, Martin begon wat meer alleen te spelen maar besloot op een gegeven moment toch een pass over de breedte te sturen naar Martin. Martin kon tussen de verdedigers door rennen met de bal en schoot op de keeper. In de rebound kon hij de aansluitingstreffer scoren en stond het 1-2. Helaas kwamen we net wat tijd en geluk te kort om deze wedstrijd gelijk te spelen. Winnen zat er niet in.

Opvallend was dat het team koel bleef ondanks de vele tegendoelpunten. De jongens baalden er van maar konden toch genieten van de mooie goals en spelmomenten die vandaag genoeg voorkwamen. Dat belooft wat voor 11 april wanneer we tegen teams gaan spelen die meer ons eigen niveau hebben.

Komt het zien en moedig de jongens aan. We spelen de eerste wedstrijd om 15.30 uur bij SV Batavia aan de Doggersbank in de Waterwijk.

tot dan