Watergeus eindigt op tweede plek na spannende strijd

Geplaatst op woensdag 11 april 2018

De lijn van vorige week werd vandaag doorgezet. De Watergeus is als tweede geëindigd in poule 4 waar alle teams in zaten die vorige week op 4 april als vierde waren geëindigd.

Said kon helaas niet zijn keeperswerk verrichten en dat was jammer. Martin was in geen velden en wegen te bekennen en Diego was helaas nog steeds ziek. Gelukkig hadden we ook vandaag weer de beschikking over twee invallers. Jayden Hoogdorp kon en mocht meedoen net als Kristina. Een slimme juf Ingrid had ze ingefluisterd dat er een kans in zat dat ze mee konden doen als het mocht van de coach.

De eerste wedstrijd was tegen een oude bekende namelijk de Windroos. Als keeper nam Daijon plaats in het doel. Hij is niet groot maar wel snel. Achterin werd Tapsagar aan beide kanten ondersteund door Kristina en Jaden Verheul. Voorin stond een ijzersterk trio met Jayden Hoogdorp, Maciej en Dion Been. Vanaf de aftrap werd er direct druk gezet door een jagende Jayden en Maciej en al vrij snel kwam Jayden rechts voor het doel met een goede voorzet die er door Tapsagar hard werd in geknald, lekker hoor. Al snel viel ook de 2-0 van de voet van Dion Been. Hij heeft vorige week goed gekeken hoe er gespeeld werd en had besloten dat hij dat ook wel kon. Nu moesten we gelukkig tegen gelijkwaardige tegenstanders en dat is prettig. Daar wordt het een stuk leuker en spannender van.

Kristina moest duidelijk even wennen en had welgeteld 2 acties die dan ook allebei prima waren. Eerst een hoge bal onder controle krijgen en daarna goed door passen. De tweede actie was toch weer op de goede plek in de weg staan. Er werd uitstekend samengespeeld en Jayden Hoogdorp speelde als een echte routinier, passjes strooien, acties maken en op doel schieten. Maciej rende overal op en was niet onder de indruk van de grote tegenstanders. Toch maakte het team het een beetje spannend door een tegengoal toe te staan. De einduitslag was daardoor 2:1 voor de Watergeus.

Veel tijd om te rusten was er vandaag niet, er moest direct worden doorgespeeld. Een foutje in het schema, welke voor de scheidsrechters ook niet duidelijk was. De Watergeus stond zelfs onder de naam van de Kring vermeld op de briefjes van de scheidsrechters. De volgende wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel maar oh wat werd er mooi gevoetbald. Dion loerde op kansjes vanaf de zijkant, ging een paar keer mooi om een paar tegenstanders heen en schoot op doel. Hij scoorde vandaag toch maar mooi 2 of 3 keer. Jayden Verheul was een beetje een diesel, eenmaal op gang haalde hij losgebroken tegenstanders in en maakte het ze knap moeilijk. Met een paar mooie passjes kon hij het spel weer op gang brengen. Maciej heeft voor een niet-voetballer een prima bal controle en overzicht. Hij werd prima bediend door Jayden Hoogdorp die veel passjes op maat gaf aan Maciej. In de derde wedstrijd ontstond zelfs een schiettent voor de goal van de Sluis toen Maciej pas na 5 pogingen in een paar seconden de bal er toch in kreeg. De keeper van de Sluis had even pijn bij een botsing maar kon gelukkig door.

Kristina kopte een uittrap van de keeper in een keer uit de lucht, dat deed toch wel een beetje pijn maar ze ging dapper door. Stoer hoor, een meisje dat gewoon zo’n hoge bal kopt. Tapsagar zat met zijn lange benen overal tussen en en moest veel meters rennen. Dat was in de laatste wedstrijd duidelijk te zien, hij kon af en toe niet meer.

Daijon en Jayden Hoogdorp wisselden in de laatste wedstrijd van plek. Daijon gebruikte zijn snelheid een paar keer erg goed en was niet bang om het duel aan te gaan ook al waren de tegenstanders twee keer zo groot als hem zelf.

Met trots en veel oehhh’s en aaahhh’s werd er langs de kant fanatiek aangemoedigd. Meester Jeroen was de coach van de goed keepende Daijon die af en toe wel heel harde ballen op zich af zag geschoten. Juf Ingrid en de halve familie van Dion Been lieten goed van zich horen. Al met al een geweldige sfeer met veel hoogtepunten in het spel van het Watergeus team. We hebben vandaag veel sportiviteit gezien, hebben ons niet gek laten maken door gemopper van de tegenstander ook al was de strijd fanatiek. Jayden Hoogdorp kwam een goede tegenstander tegen in het team van de Sluis, dat waren erg interessante duels waarbij Jayden vaak als winnaar naar voren kwam.

Het weer werkte goed mee, de sfeer was goed, een mooie ervaring voor de moegestreden spelers. Na wat drinken in de kleedkamer en in de kantine was het alweer 17.30 uur en zat het toernooi voor dit schooljaar er op. Op naar volgend jaar met hopelijk weer net zulke mooie resultaten en ervaringen.

mede namens Juf Ingrid, meester Jeroen, meester Dennis en meester Edo

Klik hier voor alle foto’s.