Zeebodemloop 2018 weer een groot succes

Geplaatst op zaterdag 26 mei 2018

Ook dit jaar weer was de Zeebodemloop een groot succes!
Al vroeg voor de zaterdagochtend, onder het genot van een lekker zonnetje verzamelden onze deelnemers zich bij de koploper.Shirtjes werden omgewisseld, nummers opgespeld en na de juiste rek en strek oefeningen en wat bemoedigende woorden van de ouders, begaven onze deelnemers zich naar het startgebied dat paste bij hun leeftijd.

Om 11:10 uur klonk het startschot voor 11 t/m 14 jarige onder ons, waarbij het team werd vertegenwoordigd door: Jullian, Dion, Wendy, Daniesha en Chandeni. De snelste tijd van de Watergeus is behaald door Dion, die een 14 plek haalde binnen zijn eigen leeftijdscategorie van de 53 deelnemers. In verhouding met alle deelnemers heeft hij plaats 38 van 255 deelnemende renners weten neer te zetten. met een Netto tijd van  4 minuten en 29 seconde, heel knap Dion. Enkele minuten later met een tijd van slechts 6 minuten en 12 seconde wist ook Jullian een prachtige 38e plaats te bereiken binnen zijn leeftijdscategorie en de 172e plaats van alle 255 deelnemers. Iets daarna volgde ook Wendy met een tijd van 7 minuten en 19 seconde en wist daarmee plaats 46 te veroveren binnen de eigen leeftijdscategorie en plaats 220 van alle deelnemers. Heel goed gedaan allemaal.

Door een technisch foutje zijn alle deze deelnemers behalve Chandeni en Daniesha per ongeluk meegerekend in de categorie jongens wat wel vreemd is, maar toch erg knap om zulke posities te behalen binnen het jongensteam. Helaas blijkt dat dit om organisatorische redenen niet meer omkeerbaar is.
Daniesha en Chandeni hebben hierdoor samen het meisjeteam moeten vertegenwoordigen, waarbij Daniesha van alle deelnemende dames is binnen de eigen leeftijdscategorie is geëindigd op plaats 35 van de 52 deelnemers en op plaats 111 van alle 239 deelnemende dames. Chandeni wist plaats 46 te bereiken binnen de eigen leeftijdscategorie en plaats 201 van alle deelnemende dames. Heel goed gedaan dames.

De categorie 9 en 10 jarige werd vertegenwoordigd door: Ryan H., Ryan J. Sean, Lucien, en Rayvanno.
Waarbij de snelste tijd werd behaald door Ryan H., met slechts 1 seconde verschil met Sean. Ryan wist met een snelheid van 10,98 kilometer per uur plaats 37 te bereiken van de 59 deelnemers binnen zijn eigen leeftijdscategorie en plaats 128 van alle deelnemers. Met een verschil van slechts 1 seconde wist Sean plaats 38 binnen zijn eigen leeftijdscategorie te veroveren en plaats 131 van alle deelnemers. Slechts 7 seconde later wist ook Lucien de finish te bereiken en heeft daarmee plaats 39 weten te bereiken binnen zijn eigen leeftijdscategorie en  plaats 138 van alle deelnemers. Ryan J. wist plaats 56 te bereiken plaats binnen de eigen leeftijd en plaats 229 van alle deelnemers. Tot slot wist Rayvanno ook plaats 252 te bereiken van alle deelnemers. Heel knap gedaan allemaal.

Ons laatste team de 7 en 8 jarige werden vertegenwoordigd door Jesse en Kylie. Waarbij Jesse met een gemiddelde snelheid van 10 kilometer per uur binnen in exact 6 minuten plaats 55 van de 80 deelnemers binnen de eigen leeftijdscategorie wist binnen te slepen en zelfs plaats 164 van alle 255 deelnemers wist te bereiken. Ook Kylie heeft de Zeebodemloop met succes weten uit te lopen, met een snelheid van maar liefst 8,11 kilometer per uur wist zij binnen de eigen leeftijdscategorie plaats 77 te bereiken en plaats 231 van alle deelnemers (in dit geval per ongeluk dus jongens).

Samen hebben deze kinderen ervoor gezorgd dat de Watergeus van de 20 deelnemende scholen op plaats 10 is geëindigd. Heel erg bedank voor jullie inzet en deze prachtige prestatie.

Voor meer informatie betreft de uitslagen klik hier.

Voor het fotoalbum van de Zeebodemloop klik hier