Computerles in de Inktvissen

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018

Hoe je met een computer om te gaan hoeven wij de leerlingen van de Watergeus niet meer te vertellen. Gamen, werkstukken maken en andere educatieve opdrachten worden door onze leerlingen al heel lang met succes uitgevoerd. Maar hoe werkt die computer nu van binnen? Hoe wordt het gene dat jij zegt zo omgezet dat wij op het beeldscherm zien wat we graag willen zien? Deze vragen en nog veel meer werden aan de kinderen van de Inktvissen beantwoord.

Zij leerden hoe een computer van binnen is opgebouwd en welk aspect zorgt voor welke handeling. Als klap op de vuurpijl kregen deze leerlingen de kans om de verantwoordelijke onderdelen in de computer nog eens nader te onderzoeken. In kleine groepjes lieten zij zien wat ze hadden geleerd door de daadwerkelijke onderdelen in de computer op te zoeken en er zelfs uit te schroeven.

Dit was een groot succes, voor foto’s van deze les klik hier.