De Watergeus heeft een succesvol school handbal toernooi achter de rug.

Geplaatst op woensdag 7 november 2018

Met drie verloren wedstrijden en een gelijkspel zou je zeggen dat er niet goed werd gespeeld door het team van de Watergeus. Niets is minder waar. 

Er werd enorm goed overgespeeld op een eerlijke manier met veel inzet. Er werd zelfs gescoord en de keepers hadden een paar dappere reddingen.

In de eerste wedstrijd tegen de Driesprong stond er bij beide teams 1 speler te veel in het veld. Yaleandro mocht als eerste keepen en was nog niet helemaal scherp toen het eerste schot werd afgevuurd op zijn goal. Deze bal ging er direct in. De tweede tegengoal was wat ongelukkig en vanaf dat moment begon het lekker te draaien. May Rose hield de tegenstander goed voor de gek door schijnbewegingen te maken. Soms kon ze wat eerder gooien maar ze verloor geen een bal. De Watergeus was veel in balbezit en probeerde over te passen. Een schot van Pepijn werd gestopt, een schot van Mick was net te zacht om gevaarlijk te worden en Jemaily werd goed vrijgespeeld. Helaas was de achterstand niet meer in te lopen.

In de tweede wedstrijd ging Pepijn op de goal. Mick was fanatiek aan het verdedigen en ook Felicia kreeg veel ballen. Yaleandro stond klaar om te schieten op de goal maar besloot te passen, super zo’n goede samenwerking. Het was ook niet erg geweest als hij zelf had gegooid. Shirley liep slim vrij bij de cirkel van de tegenstander. May Rose maakte goed gebruik van haar lengte door haar armen voor het schot te gooien. Veel ballen van de tegenstander gingen dan ook huizenhoog over het doel. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de Boeier die toch wat beter was.

In de derde en de vierde wedstrijd werd er zelfs gescoord door eerst Yaleandro en daarna door Bauke. Even dachten we dat de winst in de vierde partij voor ons was. Helaas werd de goal van Pepijn afgekeurd omdat er niet goed was begonnen met het spel. De scheidsrechters waren streng maar hadden toch wel gelijk. Shirley liep vanaf wedstrijd 1 met een rood hoofd rond van de inspanning. May Rose kreeg steeds beter door hoe ze slim kon gooien. Mick begreep even niet dat het spel gewoon door gaat tijdens het wisselen. Felicia ving een paar goede ballen en kon mooi door passen. Pepijn en Yaleandro dribbelden en probeerden gevaarlijk op het doel te gooien. Bauke kon met mooie passjes Jemaily goed vrijmaken. Zij liep zo goed vrij dat ze zelfs had kunnen scoren als ze de bal kreeg.


Woensdag 7 november.

Pepijn kon vandaag niet naar de tweede ronde i.v.m. zijn eigen sport. Gelukkig was de rest van het team weer compleet. Yaleandro en May Rose sloten iets later aan dan gepland maar waren op tijd voor de eerste wedstrijd. De eerste wedstrijd was tegen de Tjalk. Yaleandro had zijn plek in het doel weer ingenomen en keepte weer sterk. Veel reddingen waren er nodig. Het goede samenspel van de vorige keer werd doorgezet. May Rose kon de bal sneller bij de vrijlopende kinderen krijgen waardoor zelfs Jemaily een schot op doel kon lossen. Er zat ook nog lekker veel vaart achter, knap hoor. Mick was in de aanval beresterk. Zo sterk zelfs dat hij de eerste goal van de middag scoorde en de Watergeus op voorsprong zette. Het bleef uiteindelijk 1-0.

In de tweede wedstrijd tegen de Sluis hadden we niet veel in te brengen. Het werd 0-2. Toch ook hier lichtpuntjes. Bauke kon op doel schieten en was af en toe lekker langs de tegenstander aan het dribbelen. Mick kon 2x op doel schieten. Shirley was scherp met verdedigen en stond lekker met haar armen omhoog voor de tegenstanders. Vaak stond ze ook nog goed vrij. Mick was vandaag erg actief en liep slim vrij ondanks dat hij niet altijd de bal kreeg.

De derde wedstrijd liep fantastisch tegen het team van de Albatros. Even in de rust aangestipt dat er met een schot op doel het beste via de grond kon worden gegooid. Verder nog even gezegd dat we met verdedigen direct terug moeten naar onze eigen cirkel. Er werd goed geluisterd naar de coaching want het eerste schot van Yaleandro was raak. En zoals gezegd via de grond gegooid. Onhoudbaar voor de keeper. We kregen zelfs sprong schoten te zien. Felicia kon goed meekomen met overgooien en deed ook haar verdedigende werk. May Rose ving veel hoge ballen, wel lekker als je zo lang bent. Jemaily gooide de bal een keer snoeihard op de kruising maar helaas, het lukte net niet om te scoren.

Met een 3-1 overwinning werd het toernooi afgesloten. Nog even een praatje van gym meester Micha voor de vertrekkende organisator van het toernooi Peter de Lange en klaar was het voor 2018. We hebben er weer van genoten en wat vooral erg leuk was om te zien is dat er zo veel vooruit gang is geboekt. We zijn gestart met trainen waarbij we nog veel moeite hadden met het gooien en vangen. Nu spelen we in de tweede ronde als een volwaardig handbal team dat weet wat er moet gebeuren om te winnen, geweldig.

Bedankt Yaleandro, Pepijn, Felicia, Shirley, Jemaily, Mick, Bauke en May Rose, jullie waren super!!!!!!

klik hier voor het fotoalbum.