Strong Kids: een mooie manier om te bewegen

Geplaatst op donderdag 6 december 2018

Bijna een uur lang klimmen, springen en zware dingen optillen. Dat gebeurt allemaal tijdens een Strong Kids Club training. Fitness en Olympisch Gewichtheffen wordt ook bij kinderen steeds populairder.

RAF Sport Lelystad heeft in samenwerking met Dutch Strength en de Nederlandse Gewichthefbond de Strong Kids Club ontwikkeld. Bij de Strong Kids Club kunnen de kinderen maar liefst 7 verschillende certificaten verdienen. Elke 3 tot 6 maanden zullen de kinderen examen doen om hun certificaat te behalen. Opa’s, oma’s, nichtjes en neefjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn dan van harte uitgenodigd om te komen kijken bij het examen.

De Strong Kids Club is een methode voor kinderen ontworpen door experts in hun vakgebied. Door deze unieke methode kunnen we ervoor zorgdragen dat ieder kind op zijn eigen niveau zal werken. Daarnaast beschikken we over een team van gecertificeerde trainers met pedagogische en medische kennis. We houden rekening met kinderen die in de groei zijn en zorgen dat er geen overbelasting is, maar juist uitgebalanceerde trainingen. We werken aan de 5 grondmotorische eigenschappen:

  1. Uithoudingsvermogen;
  2. Coördinatie;
  3. Kracht;
  4. Snelheid;
  5. Lenigheid.

Denk bijvoorbeeld aan Olympisch Gewichtheffen, fitness oefeningen, klimmen, rennen en verschillende leuke spelletjes. Hoe geweldig is het dat je zoon of dochter met veel plezier de 7 certificaten van de Nederlandse Gewichthefbond behaald?!

Heb je interesse en lijkt het je leuk om te doen dan kun je het beste een keer gaan kijken en uitproberen. Mocht je het daarna nog steeds fijn vinden dan kan dat ook via het Jeugd Sport Fonds. Graag aangeven bij meester Edo.