schoolvoetbal 2019

Geplaatst op donderdag 28 maart 2019

Woensdag 27 maart ging de eerste speelronde van start voor onze voetballers uit de bovenbouw. Met vier wedstrijden waarvan de eerste 3 direct achter elkaar mocht het team direct aan de bak. Reilly mocht op de goal beginnen. Jayan startte achterin als centrale man met aan de linker en rechterkant Naomi en Dion, Maciej stond centraal op het middenveld met links en rechts van hem Wendy en Maresa. Baran mocht starten als spits. Hij had zijn best gedaan om het te halen en had zijn nicht bereid gevonden hem te brengen.

De start van de wedstrijd werd even uitgesteld omdat de goals nog moesten worden klaargezet. Eenmaal klaar bleek dat de scheidsrechter een andere wedstrijd op haar kaartje had staan. Besloten werd om toch maar te starten tegen de Helmstok. Wendy en Maresa moesten duidelijk even inkomen maar hadden snel het ritme te pakken en zaten er een paar keer goed tussen. De Helmstok had het betere van het spel en kwamen op voorsprong door een snelle uitbraak waarbij de bal in eerste instantie werd tegengehouden. De tweede poging was raak. Dion kon een paar keer zijn snelheid goed gebruiken maar vergat op het laatst de bal mee te nemen. Jayan passt de bal goed over net als Naomi die een paar keer de bal goed afpakt en niet bang is voor de tegenstander.

Baran probeert door de verdediging heen te dribbelen maar kan het niet in zijn eentje. De 2-0 valt kort daarna door een foutje in de verdediging en balverlies op het middenveld. We staan dicht bij elkaar waardoor overspelen wel gebeurd maar niet veel nut heeft omdat de tegenpartij dicht op de bal zit. De scheids fluit iets eerder af vanwege de vertraging bij de start van de wedstrijd. Met een 2-0 nederlaag zit de eerste partij er op.

Daarna is het direct verder tegen de Vuurtoren met een keeperswissel tussen Reilly en Daijon. De Vuurtoren is de volgende tegenstander. De Vuurtoren, een school met veel talentvolle voetballers,  is een zware tegenstander. Dat bleek ook want Daijon kreeg 8 goals om zijn oren. Het positieve was dat we op voorsprong kwamen door een mooie goal van Tapsagar die zijn lange been uitstak na een voorzet van de zijkant en zo de bal met een zacht stuitertje langs de keeper in de goal krijgt. 1-0 voor de Watergeus, whoehoe. Daarna was de Vuurtoren bij de les en kregen we geen kans meer. Daijon wilde direct niet meer keepen.

Dion nam het in de volgende wedstrijd over tegen de Schakel. Martin was inmiddels ook gearriveerd en kon nog mooi twee wedstrijden mee pakken. Daijon was op dreef in deze wedstrijd en verdedigde fantastisch. Hij was overal op het veld ballen aan het afpakken. Tapsagar probeerde te combineren maar ook in deze wedstrijd stonden we te dicht op elkaar. Reilly liet zien dat hij goed kon voetballen en probeerde te schieten op de goal. Zijn schot werd geblokt. Dion kon met zijn uittrap het hele veld bestrijken en schoot bijna van de ene naar de andere kant van het veld. Maciej werkte hard als een paard maar kon niet gevaarlijk worden. Hij en Jayan probeerden met combinaties door het midden de Schakel te passeren. Uiteindelijk moesten we tegen de Schakel het hoofd buigen met een verlies van 1-3. De goal werd gemaakt door Tapsagar die een uitstekende hoekschop van Maciej met een volley binnenkant voet in de goal schoot. Een erg mooie goal die ook zo bedoeld was.

De laatste wedstrijd tegen de Warande ging verloren met 2-1 en als er een wedstrijd was waarbij er een kans lag om te winnen was het wel deze wedstrijd. Met veel hard werken en een positieve sfeer werd er ondanks de verlies partijen toch lekker gevoetbald. Komende woensdag zullen we meer kans maken met wedstrijden tegen de volgende tegenstanders.

Met het mooie weer dat er aan staat te komen is de verwachting dat we woensdag meer te zeggen hebben op het voetbal veld. Kom dus gerust ons team ondersteunen en laat van je horen.

de sportcommissie