Gezonde School op de Watergeus

Geplaatst op donderdag 10 oktober 2019

Schoolfruit.

Vanaf 11 november start de Watergeus weer met schoolfruit. We zijn weer ingeloot voor het schoolfruit.eu. Dit betekent dat er 3 x in de week fruit wordt gegeten in de klas. Dit gebeurd net als vorig jaar op dinsdag, donderdag en vrijdag. Schoolfruit wordt dan wekelijks door een plaatselijke groente en fruit winkel aangeleverd tot 17 april 2020. Na deze periode zetten we het schoolfruit voort en nemen de kinderen zelf hun fruit mee.

Wilt u bijvoorbeeld weten welke soorten fruit en groente langskomen in deze periode dan kunt u dit volgen op de website van schoolfruit.eu. 

Nationaal Schoolontbijt.

Nog een kleine maand en dan is het zover: het Nationaal Schoolontbijt. De hele school gaat dan gezellig en gezond samen ontbijten. Dit jaar krijgt de ontbijtweek een thema. Het thema van dit jaar is: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Vaak is de factor tijd voor ouders en kinderen elke dag een drempel voor een gezond en gezellig ontbijt. Daarom draait deze 17e editie om tijd. Neem dus ook op jullie ontbijtdag lekker de tijd voor het ontbijt en elkaar.

Een gezond ontbijtpakket: Het ontbijtpakket is dit jaar lekker uitgebreid! Natuurlijk met allerlei gezonde variatie in brood en beleg en met yoghurt, muesli, tuinkers, melk, thee, fruit en groente. Zoals elk jaar is het gevarieerde pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum

Wil je meer weten over het schoolontbijt? Klik hier.