Watergeus scoort veel goals tijdens basketbal toernooi

Geplaatst op zondag 1 maart 2020

Woensdag 26 februari was het dan eindelijk zover. Na een aantal weken op het schoolplein te hebben geoefend mochten de kinderen dan vandaag eindelijk hun talenten showen. Tijdens de oefenpotjes werd er goed gedribbeld, slim gepasst en werden er zelfs schijnbewegingen gebruikt om iemand voor de gek te houden.

Wie deden er dan mee? De kinderen van de Pinguïns mochten dit jaar meedoen aan het schoolbasketbal en maar liefst 7 kinderen hadden zich opgegeven. Pepijn was samen met Yaleandro een van de eersten. Snel daarna volgden Mick, Jemaily, Joey en May Rose. De laatste in de rij was Lara die door haar moeder was opgegeven en een beetje verrast was. Dat mocht de pret niet drukken.

Mooi op tijd stonden de kinderen bij de ingang van de sporthal van de Rietlanden. Snel de kleedkamer zoeken en de shirts uitdelen. Met de ervaring van vorig jaar nog in het hoofd kun je maar beter op tijd zijn. In welke zaal moeten we spelen en wie begint er. Meester Edo had het schema niet uitgeprint want daar zijn vaak toch zoveel wijzigingen in dat het geen zin heeft.

Gelukkig had de organisatie het goed voor elkaar door de wedstrijd schema’s op de deur van de sporthallen te plakken. Zo kon iedere deelnemer makkelijk zien waar gespeeld moest worden en op welke tijd.

De eerste wedstrijd stond gepland voor 15.05 uur. Er moest gespeeld worden tegen de Boeier. Een team met 1 jongen en voor de rest alleen maar meisjes. De Watergeus ging furieus van start en de ene na de andere bal van Yaleandro vloog er in. Lara en May Rose konden met hun lengte makkelijk ballen vangen en passen. Pepijn speelde slim door schijnbewegingen te gebruiken. Na de 3-0 nam de Watergeus wat gas terug. De 3-1 werd gescoord waarna we weer uitliepen naar 4-1. Met een eindstand van 6-2 in het voordeel van de Watergeus mocht er worden gezegd dat de openingswedstrijd prima was verlopen.

Met verhitte hoofden en trotse blikken stormden de kinderen op de kijkende juf Mabel af.

De tweede wedstrijd gaf een ander beeld. De tegenstander was de Lispeltuut. Een sterker team die fanatiek begon en waar vanaf het begin veel strijd was om een bal te bemachtigen. De scheidsrechter gaf aan dat de bal niet uit de handen mocht worden getrokken of geslagen. Wel kon het gebeuren dat je tegen elkaar aan botste in een poging de bal te pakken. Jemaily had veel last van het botsen en trok het even niet. Toch kon ze weer verder na een korte uitleg van juf Mabel en meester Edo. Ze speelde met veel inzet en wilde graag winnen. Joey maakte het de tegenstander goed moeilijk maar kon niet voorkomen dat de Lispeltuut veel scoorde. Mick was goed in de aanval maar vond het lastig om te luisteren naar de coaching als er zoveel geluid was in de zaal. Verdedigend kon hij af en toe een bal afpakken die verkeerd gevangen werd. Hij gooide een paar pogingen van ver af de bal naar de basket maar had geen geluk. Deze wedstrijd werd dan ook terecht verloren, de Lispeltuut was sterker.

De derde wedstrijd was tegen de Triangel, een kandidaat voor de eerste of de tweede plek. We hadden weinig in te brengen tegen de beweeglijke en goed samen spelende spelers van de Triangel. Daar zeggen we dan ook niet veel over.

Inmiddels was het 17.15 uur en werd er in de andere hal begonnen aan de shoot out. De spelregels zijn wat ingewikkeld maar onze Pepijn presteerde het om samen met 10 andere kinderen over te blijven. Hij mocht de finale spelen en werd uiteindelijk tweede, oei wat was hij dichtbij het winnen van de shoot-out.

Na de shoot out was het direct verder met de wedstrijden en je kon wel merken dat de vermoeidheid toenam. Mick trok het niet meer allemaal en kleine irritaties werden groot gemaakt. Toch kon er lekker worden gespeeld in de vierde wedstrijd.

De vierde wedstrijd was tegen de Meander, een tegenstander die ongeveer gelijkwaardig was. Na een achterstand van 0-3 kwam de Watergeus terug door een ringloos schot van Lara die knap haar rust nam en de bal er vloeiend in gooide. We kwamen zelfs terug tot 2-3 maar de Meander schoot met scherp en nam afstand door alle goede schoten op de basket. Ook May Rose kon daar met haar lengte niet veel aan doen. Nina moedigde het team hard aan.

De vijfde wedstrijd tegen de Meander was nog wel de meest spannende. Met een fanatiek mee coachende scheidsrechter die ontzettend kindvriendelijk floot werden er zoveel goals gemaakt dat het scorebord het niet meer kon bijhouden. Een achterstand werd omgebogen tot voorsprong die weer terug werd gebracht tot 7-7. De beslissende goal viel aan de kant van de Wingerd. Het kaarsje was wel een beetje op maar ondanks de verlies partij stonden de koppies nog goed en werd er net zoals in de voorgaande wedstrijden heel sportief gereageerd. De high fives werden over en weer uitgedeeld aan de tegenstanders en de coaches van de tegenstanders.

We kunnen terugkijken op een fantastisch basketbal toernooi waarbij de kinderen hebben laten zien dat ze in 3x spelen op het schoolplein super veel geleerd hebben. May Rose gebruikt schijnbewegingen. Yaleandro en Pepijn dribbelen als ze ruimte hebben en scoorden veel goals. Jemaily en Lara bleven mooi rustig met de bal in de hand en konden de passes goed in de handen mikken van de tegenstander. Mick en Joey liepen zich goed vrij en konden regelmatig de bal vangen en weer doorspelen. Als er een tegenstander voor je neus op dook onthielden de kinderen dat ze mochten draaien om de bal daarna te passen. Beschermd balbezit is een fijne regel die zorgt dat kinderen meer aan basketbal toekomen.

Voor het in ontvangst nemen van de vaantjes werd besloten dit uit te stellen naar een ander moment.

Top gedaan basketballers, jullie mogen trots zijn op de prestaties die jullie geboekt hebben. Goed teamwork met veel goals en sportiviteit.

Mede namens juf Mabel

Meester Edo