Header
september 2020Geuzennieuws nummer: 7

voorwoord

Dit is al weer het zevende nummer van het Geuzennieuws. Ook in de afgelopen periode zijn er naast hard werken en veel leren weer allerlei activiteiten geweest en hebben er veel gebeurtenissen plaats gevonden, wij hopen dat u de nieuwsbrief met veel plezier zult lezen.

Redactie Geuzennieuws

van de Directie

Inspectiebezoek van 19-04-2016

Inspectiebezoek van 19-04-2016

Beste ouders en verzorgers, Dinsdag 19 april is de inspecteur op bezoek geweest. Dit was een inspectiebezoek nieuwe stijl, waarbij de school op 7 onderdelen vooraf aan heeft gegeven welke beoordeling het volgens de school zou moeten zijn. De school had voor 6 onderdelen voldoende aangegeven en voor 1 onderdeel goed. De inspecteur heeft 4 onderdelen als goed beoordeeld en twijfelt …

Lees verder

Activiteiten van de afgelopen periode

Op 1 april hebben we genoten van een tentoonstelling, georganiseerd vanuit het project "Culturele Haven". Veel ouders waren bij de afsluiting van de tentoonstelling aanwezig. Bedankt daarvoor.

Na al het harde werken hebben we deze periode afgesloten met de Koningsspelen.

Aansluitend hebben we heerlijk vakantie gehad en hopen we dat iedereen op 9 mei weer fris op school is verschenen.

Erik Mees

uit de onderbouw

De Culturele haven

De afgelopen periode hebben we veel gedaan. In maart hebben we een aantal weken gewerkt aan het schoolproject “De Culturele Haven”. Wij hebben met name aandacht besteed aan het onderdeel “onder water”. We hebben een wandeling gemakt naar de sloot en muziek gemaakt met water. Er kwam zelfs een dirigent, die een verhaal vertelde over Octie, waarbij de leerlingen muziek gingen maken. Ook hebben we toen veel geknutseld en alles werd tentoongesteld in de groepen en op de gang. Tijdens de afsluiting kwamen veel ouders, die samen met hun kind door de school gingen om alles te bekijken.

 

 

Thema Lente

Thema Lente

Na het project van 'de Culturele Haven' zijn we begonnen met het thema “Lente”. We hebben veel moeilijke woorden hierover geleerd en zingen hier ook liedjes over. De leerlingen van de Zeeschildpadden zijn bezig geweest met verschillende woorden en de leerlingen van de Zeesterren hebben een bloemenwinkel gemaakt in de klas.

Moederdag

Tussen alle projecten en het harde werken door hebben we ook nog cadeautjes voor Moederdag gemaakt, we hopen dat alle moeders hun cadeau op 8 mei met plezier hebben uitgepakt.

Koningsspelen

Koningsspelen

De dag voor de vakantie hebben we ook een speciale dag gehad. Ook wij hebben meegedaan aan de Koningsspelen. Meester Edo had verschillende spelletjes op het plein klaargezet en er waren ouders om ons te helpen. Na het lekker spelen en sporten hadden we allemaal trek en konden we in de groep lunchen. De leerlingen mochten zelf hun eigen boterhammen …

lees verder

Afsluiter

In de afgelopen periode zijn er ook een aantal nieuwe leerlingen gekomen. Dat vinden we erg leuk en we hopen dat zij zich snel thuis voelen op De Watergeus.

Na de meivakantie zijn we weer hard aan het werk gegaan. Ook in deze periode staan nog allerlei activiteiten gepland. We kijken uit naar het schoolreisje en naar de spelletjesdag.

De juffen van De Zeesterren en van De Zeeschildpadden.

uit de middenbouw

Culturele Haven

Culturele Haven

Een aantal weken geleden hebben wij (de Krabben en Pijlstaartroggen) het project de Culturele Haven afgesloten. Vele van u waren daar gezellig bij en hebben ons zelfgemaakte zeemanslied gehoord. We hadden hier flink voor geoefend en zijn naar een echt zeemanskoor geweest bij de Kubus.  

lees verder

Lente

Lente

Na het project de Culturele Haven zijn we gestart met het thema Lente. Daarbij hebben we het over bloemen, planten en jonge dieren. We hebben allemaal moestuintjes in de klas gehad. Ook zijn er al hele mooie lenteknutsels gemaakt en zijn we naar de kinderboerderij geweest.

lees verder

uit de bovenbouw

Culterele Haven

Culterele Haven

Op vrijdag 1 april heeft u mogen genieten van een rondleiding door het Onderwatergeusmuseum. Dit was een waar succes, wij willen alle ouders die zijn komen kijken dan ook hartelijk bedanken voor hun komst. In de Orka's en Inktvissen hebben wij hard gewerkt aan de Culturele Haven. We zijn op bezoek geweest in de Kubus om een theatervoorstelling te bekijken van iemand …

lees verder

Koningsspelen

Koningsspelen

Naast alle projecten die we hebben meegemaakt hebben wij hard gewerkt in de klassen. We hebben veel geleerd en hard ons best gedaan. Toch konden we de dag voor de vakantie op een hele leuke manier afsluiten, we hebben namelijk meegedaan aan de Koningsspelen. Dit feest begon voor ons met een gezellige klassenlunch waarbij we aan één grote tafel in …

lees verder

van de sportcommissie

Zeebodemloop

Zeebodemloop

Hij komt er weer aan, de jaarlijkse Zeebodemloop, Ook dit jaar willen we graag weer meedoen en natuurlijk met nog meer kinderen dan vorig jaar!!! Voor de derde keer zal de Watergeus als school meelopen en we hopen natuurlijk op net zo'n groot succes als de jaren hiervoor. De Zeebodemloop vindt plaats op zaterdag 4 juni a.s. Alle kinderen die zich …

lees verder

SBO de Watergeus / Schouw 19-01 / 8203 AH Lelystad / tel: 0320-240563 / mail: info@sbodewatergeus.nl