Header
september 2020Geuzennieuws Nummer: 8

voorwoord

Hierbij het laatste nummer van het Geuzennieuws voor schooljaar 2015-2016, opnieuw is deze editie op papier verschenen en digitaal. Er is in de afgelopen periode weer hard gewerkt en veel geleerd. Naast het harde werken zijn er natuurlijk ook veel leuke activiteiten geweest. Dit en nog veel meer is te lezen in deze editie van het Geuzennieuws.

Redactie Geuzennieuws

van de Directie

Zomer 2016

Zomer 2016

Nog héél even en dan is het vakantie!
Het schooljaar zit er weer op. Er is hard gewerkt en veel geleerd. Dat heeft u op de rapportavond van 11 juli over uw kind kunnen horen.
Ook zijn er een heleboel leuke dingen gedaan op school.
Bij de groepen kunt u lezen welke activiteiten er zijn geweest in de afgelopen periode.
We wensen alle schoolverlaters veel plezier en succes op hun nieuwe school. Zij gaan weer een heel nieuw traject in en zijn daarvoor goed voorbereid.

Verkeerssituatie rondom de school

Verkeerssituatie rondom de school

Zoals u heeft kunnen zien is er hard gewerkt aan de straten en parkeerplaatsen rondom de school.
Aan het einde van het straatje is een parkeer-lus gemaakt. Hier kunnen de busjes en de auto’s draaien om weer de straat uit te rijden. Hierdoor hoeft er niet gekeerd te worden in de straat.
Ouders kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein. Ook is er een rustig parkeerterrein aan de westelijke zijkant van de school!
Ook al is de straat aangepast, bij het in en uitgaan van de school blijft het erg druk met verkeer. Veel van de leerlingen van de Watergeus komen op de fiets naar school. Ook zij moeten veilig de school kunnen bereiken.
Hou dus rekening met elkaar, rijd rustig en parkeer alleen daar waar het is toegestaan.
Inmiddels is het doorgaande verkeer gestremd, wat langs de school raasde.
De bouwactiviteiten tegenover de school zijn bijna afgrond. Ik verwacht dat er nog wat overlast ontstaat als de bestrating definitief wordt.
Mocht u daar vragen over hebben dan hoor ik dat graag.

leerling vervoer

leerling vervoer

De gemeente heeft de regeling rond het leerlingenvervoer aangescherpt. Voor informatie en vragen kunt u terecht bij de afdeling leerling zaken van de gemeente Lelystad.
Of kijk op www.lelystad.nl/leerlingenvervoer

Voor een aantal van onze leerlingen geeft dat door de gezinssituatie grote problemen.
Mocht u uw kind zelf naar school brengen en nog een plekje in de auto vrij hebben om een ander kind mee te nemen, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht? Daar zijn sommige gezinnen erg mee geholpen.

 

Personeel

Het afgelopen jaar zijn er veel collega’s vaak ziek geweest, of hadden studieverlof.
Met veel vaste invallers is het ons gelukt om er voor te zorgen dat het onderwijs door kon blijven gaan.

Volgend schooljaar gaan we met 10 groepen starten. Door de gevolgen van passend onderwijs worden er momenteel minder leerlingen verwezen.

Bij de start van het nieuwe schooljaar ga ik u informeren over stand van zaken van de aanwezige leerkrachten. Op dit moment is er nog geen beeld van de beter-meldingen.

Schoolgids en kalender

Schoolgids en kalender

In de eerste schoolweek staat de nieuwe schoolgids en de kalender op de site. Als u de informatie al eerder in wilt zien, houd dan even onze website in de gaten.

Studiedagen

Studiedagen

We doen alvast deze aankondiging zodat u er rekening mee kunt houden. De studiedagen staan ook vermeld op de kalender.

 20-09-2016 middag (vanaf 12:00 zijn de kinderen vrij)

05-10-2016

10-11-2016 middag (vanaf 12:00 zijn de kinderen vrij)

10-02-2017

31-03-2017

24-05-2017

07-07-2017

12-07-2017

Kijkmiddag en MR

Kijkmiddag en MR

Op 26 september is de jaarlijkse bijeenkomst van de medezeggenschapsraad.

U bent dan s ’middags vanaf 13.45 van harte welkom in de groep van uw kind.

U krijgt informatie van de leerkracht van uw kind over het nieuwe schooljaar.

Het is voor alle ouders belangrijk om goed op de hoogte te zijn.

Aansluitend is om 14.30 een jaarvergadering van de MR.

De ouders van de Pinguïns, de Vliegende Vissen en de Nautilussen krijgen uitleg over de procedure voor een eventuele overstap naar het voortgezet onderwijs. Dit gebeurt na schooltijd om 15.15

U ontvangt na de vakantie verdere informatie over deze middag.

Lezen in de vakantie

Lezen in de vakantie

Het is voor alle kinderen belangrijk dat ze ook in de vakantie blijven lezen. Probeer daar elke dag even tijd voor vrij te maken. Geef complimenten en wacht even met verbeteren als het kind een foutje leest. Vaak verbeteren ze zichzelf. Een klein hintje geven is natuurlijk ook goed.

Ook voorlezen is belangrijk. In de bibliotheek zijn een heleboel leuke boeken!

Zet in de auto eens een cd met verhalen op en praat er later over met elkaar. Waar ging het verhaal over? Wat vond jij ervan?

Of maak een letterbingo kaart. Welke letters komen we onderweg tegen?

Met een klein beetje oefenen in de vakantie kan uw kind veel bereiken!

Bedankje hulpouders

Bedankje hulpouders

Ook dit jaar hebben weer veel ouders zich ingezet bij allerlei activiteiten op de Watergeus.

Daar willen we u hartelijk voor bedanken! Zonder uw hulp kunnen we echt niet!

Graag rekenen we ook volgend jaar weer op uw hulp.

Tot slot

Tot slot

Dan wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

We hopen op veel mooi weer, zodat we lekker naar buiten kunnen.

 De school begint weer op 29 augustus!

 

Erik Mees

Van meester Aart

afscheid

Beste ouders en verzorgers.

Zoals U waarschijnlijk al heeft gehoord in de wandelgangen,
of via zoon of dochter, ga ik met de grote vakantie met vervroegt pensioen.
Na 30 jaar gewerkt te hebben in het speciaal onderwijs, eerst op de Windvang en daarna bij de Watergeus, is het nu tijd om anderen leuke dingen te gaan doen.
Ik wil met dit schrijven iedereen bedanken voor de geweldige tijd die ik hier heb gehad, de leuke contacten met u als ouders en verzorgers.
Ik hoop dat we elkaar nog eens tegen komen, hier op de school of
In de stad.
Het gaat u allen goed.

Met vriendelijke groet,

Aart de Jong

uit de onderbouw

afscheidsfeestjes

De afgelopen weken zijn er verschillende afscheidsfeestjes geweest. Als eerste namen we afscheid van juf Savannah bij de zeeschildpadden. Zij heeft uitgedeeld in allebei de groepen en gaat nu naar andere stageplekken. Maandag 11 juli was het juf Fatma haar laatste dag. Zij heeft een lange tijd het verlof van juf Laura ingevuld en gaat nu verder werken op andere scholen. Woensdag 13 juli namen we afscheid van juf Debby. Ook juf Debby gaat haar studie vervolgen en stage lopen op andere plekken.
Wij willen deze juffen heel erg bedanken voor al de hulp en ondersteuning in de onderbouw. heel veel succes in de toekomst!

juffendag onderbouw

juffendag onderbouw

Op 24 Juni hebben we juffen-dag gevierd. We begonnen met het kiezen van kaartjes. Op elk kaartje stond een opdracht, zoals: maak met de klas een echte verjaardagstaart, zing voor de juf een verjaardagsliedje, maak een feestmuts voor de juffen en nog een aantal andere dingen.
We hebben ook tenten gebouwd in de kleine gymzaal. We mochten van alles gebruiken om de tent mee te bouwen zoals: lakens, knijpers en gymtoestellen. Toen alles klaar was, mochten we een tent uitkiezen en daar picknicken. We hebben lekker lang buiten gespeeld en tot slot een grappige film gekeken. We hebben er allemaal van genoten.

spelletjes groep 1 en 2

spelletjes groep 1 en 2

Vrijdag 20 mei was het spelletjesdag. Meester Edo had veel spelletjes klaar gezet in de kleine en grote gymzaal. Gelukkig was alles overdekt want het was regenachtig. het was een gezellige dag!

 

 

schoolreisje onderbouw en middenbouw

schoolreisje

De onderbouw en middenbouw zijn op schoolreisje geweest naar dierenpark Amersfoort. We gingen eerst in de bus, daar hebben we liedjes gezongen en gekeken waar we allemaal langs reden. Het park was heel groot en mooi, er was heel veel te zien. Er waren apen, neushoorns, pinguïns enz, maar ook boerderij dieren zoals ganzen, varkens en geiten. We hebben gespeeld in een speeltuin en we hebben gekeken in de winkeltjes. We zijn ook allemaal in het treintje geweest die een ritje maakte door het park.

Aan het einde van de dag gingen we met de bus terug naar school, we waren zo moe dat sommigen van ons in slaap vielen.

Toen we aankwamen bij school gingen we ons verstoppen in de bus zodat onze ouders dachten dat we niet in de bus zaten, hier moesten we hard om lachen.

Het was een leuke en gezellige dag!

 

 

uit de middenbouw

Toetsweken middenbouw

De eerste drie weken van juni stonden in het teken van toetsen. Er is weer super hard gewerkt. Wat is het fijn om te zien hoe trots kinderen zijn op zichzelf als ze merken dat ze vooruit zijn gegaan. En wat zijn wij trots op hun doorzettingsvermogen, want het lukt niet altijd. Er zijn maandag weer mooie rapporten mee naar huis gegaan. En nu op naar een welverdiende zomervakantie kanjers!

Schoolreis middenbouw

Schoolreis middenbouw

24 mei was het eindelijk zover! Met twee bussen gingen we richting Dierenpark Amersfoort. Wat hebben we genoten. Het park had zoveel te bieden dat we op één dag niet eens alles hebben kunnen zien. Van olifanten tot dino's en van flamingo's tot neuspeuterende apen. We hebben de dag gezamenlijk afgesloten met een lekker ijsje in de speeltuin!

Atletiekdag middenbouw

31 mei is er weer hard gesport tijdens de atletiekdag. Er is gerend, gesprongen, gegooid, gevallen en weer opgestaan. Dankzij het zonnetje konden we met onze eigen tasjes picknicken op het grasveld en alle onderdelen doorlopen. Met op het einde van de dag een estafette met alle sportieve kanjers.

We willen de hulpouders nogmaals bedanken voor hun enorme inzet!

uit de bovenbouw

Watersportdag

Watersportdag

We hebben in de afgelopen maand nog veel mogen beleven in de bovenbouw, waaronder de watersportdag. Deze was in eerste instantie afgelast vanwege het weer, maar gelukkig hadden ze nog een plekje.

We hebben heerlijk gesurft en gezeild en  deze mooie momenten vastgelegd op foto's. Deze zijn uiteraard te zien op de site!

Ook zijn we na het toetsen bezig geweest met de voorbereidingen van het afscheid van de schoolverlaters. Dit jaar houden wij een circus en hebben we vele mooie en spectaculaire acts in petto.

Door veel te oefenen en een goede samenwerking hebben de schoolverlaters iets heel moois neergezet!

Wij wensen de schoolverlaters veel plezier en succes op hun nieuwe school en voor de rest van de leerlingen, fijne vakantie en tot het nieuwe schooljaar!

Schoolreisje

Schoolreisje

Met de bovenbouw hebben wij een bezoek gebracht aan het totaal vernieuwde dierenpark in Emmen Wildlands.

We hebben naast de apen kunnen klimmen en op sommige plekken zelfs dieren mogen aanraken. We hebben genoten van een spectaculaire 4D film waarbij wij in vliegenvlugge vaart een reis over de Noordpool hebben gemaakt en nog veel meer.

Na een dag vol plezier volgde de reis terug, waarbij iedereen kon terug kijken op een hele leuke en succesvolle schoolreis.

Survival

Survival

Klimmen over bomen, springen over stenen, over, langs en door de modder hebben de kinderen laten zien wat hun survivalskills zijn. Door samen te werken en elkaar te helpen hebben de kinderen ook dit jaar de Survival weer tot een waar succes weten te maken.

van de sportcommissie

Zeebodemloop 2016

Zeebodemloop 2016

Met een groep van 16 kinderen heeft de Watergeus gisteren in de zinderende hitte deelgenomen aan de Zeebodemloop 2016. De organisatie van de dit evenement was uitstekend en wordt elk jaar beter. Om 10.00 uur stonden de eerste ouders al klaar, bravo!

Om 10.30 uur waren meester Dennis en meester Edo aanwezig om de nummers op te halen en kon er met hulp van de meegekomen ouders/verzorgers begonnen worden met het opspelden. Met een chip om de enkel voor de tijdregistratie en het startnummer op de buik waren de kinderen er klaar voor. Om 11.00 uur was de start van de oudste groep lopers. Om 11.10 uur mochten de kinderen van 9 en 10 jaar starten. Met een knappe eindsprint haalden alle kinderen de finish. Hieronder de prestaties van de jongens en de meisjes in het scholenklassement.

SBO de Watergeus:

• Emir Elboustani 03:50

• Dion Been 04:35

• Thomas Mossel0 6:08

• Saïd Ruimgaart0 6:10

• Damian van Eijs 06:22

• Dion van der Heijden 06:58

• Julian Been 07:07

• Merrin Kamminga 05:52

• Kimberley Knetsch 06:31

• Paris Nieuwenhuyse 06:38

• Chandeni Sewsaran 06:41

• Souriya Ruimgaart 06:48

• Chelsea Nieuwenhuyse 06:55

• Kelsey Hees 07:01

• Zerina Stavinga 07:08

Voor diegenen die meer willen weten klik hier.

In de middag hebben meester Erik en Edo nog meegedaan aan de 10 km in het team van Stichting School. Het team heeft met een knappe vierde plek het resultaat van vorig jaar geëvenaard.

Jongens en meiden, jullie hebben weer een knappe prestatie geleverd en hard gerend in het warme weer. Goed gedaan en tot volgend jaar met hopelijk nog meer kinderen.

 

 

De Watergeus haalt de tweede ronde

De Watergeus haalt de tweede ronde

Met een fijn zonnetje mocht er vanmiddag worden begonnen aan het schoolkorfbal 2016. Dion, Tapsagar, Ayoub, Nadina, Joey, Ryan en Julian waren mooi op tijd. Jason kwam iets later maar kon mooi ruim voor de wedstrijd aansluiten.

We spelen 4 tegen 4 dus met 8 kinderen konden we op de helft van de wedstrijd mooi elke keer een nieuw team opstellen. Ryan en Dion waren wat zenuwachtig van te voren maar dat was geen bezwaar. De eerste wedstrijd was tegen de Regenboog. Vanuit de 1e aanval scoorde Tapsagar de 1-0. Vlak daarna ook de 2-0 en de 3-0. Er werd goed overgespeeld en vrijgelopen. Joey moest nog even wennen aan het spel en bekeek het goed. Af en toe kon hij de bal pakken. Vooral Ayoub, Julian en Tapsagar hadden vaak de bal. Na een paar minuten gingen we ook verdedigen door de armen in de lucht te doen bij de schoten van de tegenstander. Ook Joey deed het prima. Na de wissel kwamen Dion, Ryan, Nadina en Jason in het veld. Zij mochten de wedstrijd afmaken en zetten de eindstand van 4-1 op het bord.

De tweede wedstrijd tegen de Lepelaar was wat makkelijker. Het team ging steeds beter spelen en werkelijk bijna alle ballen op de korf gingen er in. Bijna iedereen scoorde deze wedstrijd. Dion gooide goed over. Nadina kon een paar keer de tegenstander voor de gek houden en goed over passen. Eindstand 1-12 voor de Watergeus.

De derde wedstrijd tegen de Boeier beloofde een zware wedstrijd te worden. De Boeier had een goed team maar kon door toedoen van Dion niet goed in de wedstrijd komen. Dion scoorde drie keer achter elkaar. Tapsagar had veel voordeel van zijn lengte. Ayoub liep goed vrij en deed erg zijn best. Joey pakte een paar goede ballen. Jason maakte het de tegenstander zo moeilijk als hij maar kon en scoorde soms een goaltje. Eindstand 5-1 voor de Watergeus.

De laatste wedstrijd in de poule was tegen de AlHsaan. Het team van de tegenstander had weinig lengte en de goals vlogen er nu ook weer makkelijk in. Eindstand 9-1.

Met deze wedstrijd waren we als eerste geeindigd in de poule en dat betekent, juist ja, naar de tweede ronde. In de tweede ronde wonnen we in een spannende wedstrijd net met 4-3 van de Horizon. De tweede wedstrijd ging verloren tegen de Optimist met 0-4. Joey had er erg de balen van maar was even vergeten dat we vijf topwedstrijden hebben gespeeld en niet zomaar hebben gewonnen. We hebben vandaag voor het eerst sinds vijf jaar de tweede ronde gehaald met meer dan 25 doelpunten en super goed spel. Er was plezier, inzet en veel sportiviteit. Voor sommige kinderen een goede sport om in door te blijven gaan.

Dank jullie wel jongens en meisje voor dit mooie toernooi.

meester Edo

foto's ontvang ik nog graag!

 

SBO de Watergeus / Schouw 19-01 / 8203 AH Lelystad / tel: 0320-240563 / mail: info@sbodewatergeus.nl