eoh3a

Je hebt aangegeven dat beide emailadressen ingesteld staan in outlook 2016.

Vanaf nu kan dan het overzetten van de gegevens beginnen.

Het overzetten kan op twee verschillende manieren afhankelijk van welke het beste bij je wensen past, zijn er ook bij beide manier voor en nadelen te noemen.

Manier 1: Een hele map met inhoud kopiëren of verplaatsen.

 Voordelen:  Nadelen:
 -De manier werkt snel. -Sommige mappen mogen niet verplaatst worden (kies in dat geval voor kopiëren)
-Alle emails blijven in de vertrouwde map -Alle emails blijven in dezelfde map terwijl dit een mooi moment is om alles eens goed te organiseren.
 -Alle emails blijven gescheiden van de stichting school mail. -Alle emails blijven gescheiden van de stichting school mail.

Korte instructie

Ga naar de map en klik deze aan, klik nogmaals met rechtermuisknop en zoek naar: map verplaatsen (in sommige gevallen is deze niet aan te klikken, kies dan voor de map kopiëren), indien de gewenste map er al bij staat klik deze dan aan, klik anders op andere map, scroll dan helemaal naar beneden en maak indien nodig het stichtingschool emailadres open door op het pijltje ervoor te klikken. selecteer nu de map waar je de map naar toe wilt verplaatsen en klik op ok. via nieuwe map, kun je ook een nieuwe map aanmaken waar je de map naar toe wilt verplaatsen. (Let op je verplaatst hierbij altijd de hele map, deze mailtjes blijven dus gescheiden van de stichting school mail).

instructie filmpje:

 

Manier 2: Het verplaatsen van enkele of alle emails uit een map

 Voordelen:  Nadelen:
 -De manier werkt effectiever. -Het kost iets meer tijd)
-Bij het verplaatsen naar een bestaande map worden emails samengevoegd en opnieuw gesorteerd. td>

 -Prachtig moment om je emails eens goed te organiseren.

korte instructie

Ga naar de map waaruit de emails verplaatst moeten worden, klik op het gewenste email bericht en druk op rechter muisknop (om alle emails in de map te selecteren druk op Ctrl-A), klik nu op verplaatsen en daarna op andere map, scroll helemaal naar beneden en maak indien nodig het stichtingschool email adres open door op het pijltje ervoor te klikken, Klik nu op de gewenste map waar het mailtje naar toe moet of klik op nieuwe map aanmaken. Druk hierna op oke en de emails worden verplaatst. Let op wanneer je de emails verplaatst naar een al bestaande map zullen de emails worden samengevoegd en opnieuw gesorteerd worden op datum.

instructiefilmpje:

Tips and trics

korte instructie

  • Om snel alle emails te selecteren druk op ctrl-a
  • om enkele emails te selectere houdt ctrl ingedruk en klik de gewenste emails aan.
  • om een rijtje emails te selecteren druk ik eerst op de bovenste email van het rijtje, daarna houdt ik shift ingedruk en klik ik tegelijk om de onderste van de rij. Alle emails die tussen deze emails in zitten worden nu ook geselecteerd.
  • door eerst een naam, bedrijf of onderwerp weer te geven kan alle emails zoeken die daarbij horen en verplaatsen op bovenstaande manieren om deze goed gesorteerd naar dezelfde map te verplaatsen.

instructiefilmpje