• De Watergeus in Beweging
  • De Watergeus in Beweging
  • De Watergeus in Beweging
  • De Watergeus in Beweging
  • De Watergeus in Beweging

De Watergeus is School in Verbinding. Voor ons als school betekent het dat er extra beweegactiviteiten worden georganiseerd onder en na schooltijd met als bedoeling de kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

Naast deze mogelijkheden biedt de Watergeus extra zorg aan leerlingen die dreigen uit te vallen op specifieke beweeg gebieden zoals bijvoorbeeld klimmen en balanceren. Die extra zorg wordt elke maandag geboden tijdens twee lesuren MRT van 08.45 – 10.15 uur en elke vrijdag tijdens 1 lesuur MRT van 08.45 – 09.30 uur.  Kinderen die dreigen uit te vallen op een specifiek beweeg gebied worden gedurende een maand uitgenodigd hier gebruik van te maken om zo hun prestaties te verhogen. De prestaties van kinderen worden bijgehouden in het leerling volgsysteem. Bij het meegeven van het rapport wordt een verslag toegevoegd van de beoefende activiteiten.

Kinderen die dreigen uit te vallen op meerdere beweeg gebieden kunnen worden doorverwezen naar de fysiotherapeut binnen school. Ook bestaat de mogelijkheid deze kinderen door te verwijzen naar de Club Sportief op de Zevenster.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze vakleerkracht, Edo Oosting. Hij is niet bereikbaar op maandagmiddag en woensdag. Heeft u nog vragen over de extra beweegmomenten dan horen wij dat graag.

met sportieve groet

Edo Oosting

 

 

Geplaatst op donderdag 21 april 2022

Zoals in eerder nieuwsbericht genoemd gaan wij in de zomervakantie verhuizen naar een locatie op de kamp 39-05. Op dit moment is het gebouw volop in verbouwing. In de voorbereidingen voor de verhuizing en opnieuw inrichten van ons onderwijs hebben we tevens besloten van naam te veranderen. Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo!

Lees verder

Geplaatst op donderdag 3 maart 2022

In de zomervakantie van 2022 zal de Watergeus verhuizen! Ons huidige gebouw aan de Schouw is ons veel te groot geworden. Na een verbouwing die al in volle gang is, zullen we in juli 2022 verhuizen naar Kamp 39-05, te Lelystad. Dit gebouw is kleiner, overzichtelijker en heeft een prachtig mooi schoolplein. Daarnaast biedt het

Lees verder

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021

Afgelopen dinsdag 15 juni 2021 kwam de onderwijsinspectie weer langs op de Watergeus. Reden was een kwaliteitsonderzoek naar aanleiding van een onvoldoende beoordeling vorig jaar. Dat was, ondanks ons vertrouwen, toch nog best spannend. Maar we hebben deze dag goed kunnen laten zien hoe we gegroeid zijn als school. De inspecteurs beoordeelde daarom dit keer

Lees verder

Geplaatst op maandag 29 juni 2020

Donderdag 25 en vrijdag 26 juni is de onderwijsinspectie weer bij ons op school geweest. Dit was naar aanleiding van de zeer zwakke beoordeling die we als school kregen in maart 2019. Alle standaarden die getoetst werden waren toen onvoldoende. Begin schooljaar 2019-2020 was er een ouderavond waarop we de ouders hebben geïnformeerd over het rapport

Lees verder